Biezpiena – mango torte
Kādam man tuvam draugam šodien dzimšanas diena… Mēģinājums garšīgo apvienot ar veselīgo…:)
Sastāvdaļas:
Masai:
1kg vājpiena biezpiens
900gr dzeramais mango-ananāsu jogurts
200 gr rozīnes
1 gatavs mango
100 gr medus
45 gr želatīns
Apakšējai kārtai:
200 gr pilngraudu auzu pārslas
80 gr sviests
150gr Piena spēks
1 olas
50 gr agaves sīrups
Pagatavošana: auzu pārslas sasmalcina virtuves kombainā, un uzbriedina Piena spēkā.Pievieno izkausētu sviestu, olu, agaves sīrupu. Visu sajauc, liek formā ar noņemamā malām, pieblietē un liek cepties, kamēr apbrūnē. Izņem atdzesē. Želatīnu aplej ar aukstu ūdeni, uzbriedina. Biezpienu ar jogurtu sablenderē . Mango nomizo, sagriež mazos gabaliņos un iemaisa masā. Biezpiena masai pievieno arī rozīnes, medu. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē un pievieno biezpiena masai. Masu lej uz izceptās pamatnes. Liek vēsumā sastingt.
OB = 10,3gr
OH = 14,4gr
T = 3,6gr
Kcal = 139
kā es tādu gribētu, žēl, ka nav cepeškrāsns
varbūt ir kāda forša veselīga siera kūkas recepte, kur nevajag krāsni?
To pašu var darīt arī necepot. Auzu pārslas var ar cukuru vai sīrupu apgrauzdēt uz pannas, sajaukt ar sviestu un iemīcīt formas apakšā, uz kuras virsū tad likt biezpiena masu ar želatīnu.
Cienijama Ineta,jusu receptes ir tik interesantas,ka gribas visas izmeginat,tomer,man,ka” veco laiku cilvekam ” gibas jums pajautat,vai jus nevelaties uzrakstit savu pavargramatu? Es noteikti iegadatos un,domaju ,interesentu butu daudz!
Loti gaidisu jusu atbildi!
Anna,
Paldies, Anna par novērtējumu. Jāatzīst, ka neesiet pirmā, kas uzdod šo jautājumu. Jā, protams, gribētos to izdarīt – tas ir mans sapnis.Taču tas prasa laiku, ieguldījumus,un, tas ir nopietns darbs. Neviena, ne otra man šobrīd nav, tomēr es ļoti ceru,ka kādreiz tomēr izdosies manto piepildīt:)
sakiet ludzu,ar ko var” piena speku “aizvietot?
Variet mēģināt vienkārši pienā izmērcēt.
Cik cm cepamā forma Jums bija?
24cm.
Par pavargramatu ari es priecatos
Centīšos:)
Labdien
Vai pamatnei Agaves sīrupa vietā var lietot vienkārši šķidro saldinātāju, kuru izmantōt arī cepšanai.
Paldies.
Protams!:)
…piemirsu pajautāt vēl…vai šāda pamatnīte nesanāk cieta/ sausa?
Neatceros. Un kas, Jūsu izpratnē ir ciets? Domāju, nebija īpaši cieta.