Nekas nav tik vienkārši un ātri pagatavojams, kā pildīts lavašs.  Šoreiz ar biezpienu, bumbieri un zilo sieru.
Sastāvdaļas

1 lavašs (120 gr, Prima Food, kantainais)
400 g vājpiena biezpiens
1 bumbieris (Conference, 220 g)
70 g siers Dor blue
2 olas
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1.  Biezpienam pievieno 1 olu, vienas olas baltumu ( dzeltenums paliek pārsmērēšanai), saldinātāju un vaniļu. Visu sajauc.
2.  Bumbieri sagriež mazos ,mazos gabaliņos un  iemaisa biezpiena masā.
3. Masu liek uz lavaša, izlīdzina. Pa virsu liek mazos gabaliņos sagrieztu, vai sarīvētu sieru Dor blu.
4. Lavašu sarullē, pārsmērē ar olas dzeltenumu un pārkaisa ar valriekstiem.

Liek cept 175 grādos ~25 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (930 g) OB = 115,7 g, OH = 95,6 g, T = 42 g, Kcal = 1244
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 23,1 g, OH = 19,1 g, T = 8,4 g, Kcal = 249
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 29 g OH = 24 g, T  = 10,5, Kcal = 311
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 39 g, OH = 32 g, T = 14 g Kcal = 415

Print This Post Print This Post