Biezzupa ar baravikām, ziedkāpostu un kokosriekstu pienu
Viens no ēdieniem, kuru vakaros var ēst bez sirdsapziņas pārmetumiem, ir lieliska biezzupa.
Sastāvdaļas
2 l ūdens
1 mazs sviesta ķirbis (450 g)
1453 g ziedkāposts
1 sīpols (80 g)
25 g ķiploki
500 gr baravikas (manas gādātas no “Promo”, saldētas)
400 g kokosriekstu piens
Garšaugu sāls, ķiplokpipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Nomizo un sagriež ķirbi, sadala rozetēs ziedkāpostu. Sagriež sīpolu un ķiplokus. Liek dārzeņus katlā, pielej ūdeni, pievieno garšvielas un liek sautēties līdz tie mīksti.
2. Pa to laiku sagriež sēnes un sasautē ar garšvielām. Sablendē dārzeņus, pievieno kokosriekstu pienu un maisot (lai nepiedeg) uzvāra. Pievieno sasautētās baravikas.
Ideālas, sātīgas, tajā pašā laikā ļoti vieglas un mazkaloriskas vakariņas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 4908 g brutto / 4400 netto) OB = 70 g OH = 144 g, T = 85,4 g, Kcal = 1513
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 23, 3g, OH = 48 g, T = 28,5 g, Kcal = 504
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 18 g, OH = 36 g, T = 21,4 g, Kcal = 378
Uzturvērtība 100 g
OB= 1,6 g
OH = 3,3 g
T= 2 g
Kcal = 34
Atbildēt