Kad veikala redzu skaistus, nogatavojušos mango, grūti tiem paiet garām. Un automātiski sāk rosīties iztēle, kur tos izmantot. Laiks atkal kādai gardai, mazkaloriju tortītei.

Sastāvdaļas (forma 24 cm)
Pamatnei
170 g musli Graci ar rupjmaizes kārtojumu (https://www.rimi.lv/e-veikals/lv/produkti/iepakota-partika/brokastu-parslas-un-musli/musli/muslis-graci-ar-rupjmaizes-kart-350g/p/1006776) 
1 neliels banāns (115 g)
Pildījumam
2 nelieli gatavi mango ( kopā 625 g)
340 g vājpiena biezpiens
200 g dabīgais jogurts  ( man bija “Actifeel Greek style”)
70 g piens (2%)
25 g želatīns
150 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Vanilīns
Virsējai kārtai
250 g mandeļu piens (ALPRO, 22 kcal/100 g)
25 g sausais piens (1%, pērku Gemosā)
25 g attaukots kakao (11%)
10 g želantīns
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
Gatavo pamatni
1.Musli sablendē smalkāk. Pēc tam pievieno banān un visu izmaisa. Noliek malā uz minūtēm 10, lai auzu pārslas nedaudz piebriest.
2. Aplej želatīnu (25 g) ar aukstu ūdeni (150 g) un atstāj uzbriest.
4. Smalko musli ar banānu liek formā, kurai pa iekšpusi izliek acetāta plāksni. Formas apakšā ber sagatavoto musli ar banānu, pieblietē.
Gatavo mango pildījumu
5. Nomizo un sagriež mango  mazos, mazos gabaliņos un nedaudz sablendē ( es negribēju gluži viendabīgu masu, tādēļ tikai nedaudz padarbināju rokas blenderi)  noliek malā.
6. Sagatavo avenes – ja tās lielas, pārgiež uz pusēm.
7. Biezpienu sablendē ar pienu, jogurtu un saldinātāju.
8. Mango masu iemaisa biezpiena masā. Pievieno avenes.
9. Izšķīdina želatīnu karsta ūdens peldē  ( vai dara to kā es: ieliek mikroviļņu krāsnī ar impulsiem ~ 2 x pa  20 sekundēm.). Bet uzmanīgi – neuzvāriet želatīnu!
10. Želatīnu pievieno mango biezpiena  masai un lej formā (atcereties: visiem produktiem jābūt istabas t!) Liek formu  ledusskapī sastingt.
Gatavo virsējo “šoko” kārtu
10. Trauciņā ar 60 g piena pievieno 10 g želatīnu un atstāj uzbriest.
11. Katliņā lej atlikušo 190 g pienu un pievieno 25 g sauso pienu, samaisa, lai piens nedaudz “izmirkst”.
12. Pievieno 25 g kakao, saldinātāju, vaniļu un maisot ar konditorejas slotiņu karsē un uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē.
13. Karstajā kakao masā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst un kakao glazūra paliek viendabīga. Noliek malā nedaudz atdzist, bet pirms tam iesaku to izlaist caur sietiņu, lai glazūra būtu gluda bez kunkulīšiem. Un uzklāj uz trauka pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos siltajai masai (tā neveidosies plēvite atdziestot).
14. Atdzisušu lej uz jau sastingušās tortītes( es pārkaisīju ar auzu griljāžu ( 50 g auzas + 25 g medus=apcep)  un vēlreiz liek ledusskapī.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1900 g brutto) OB = 147,2 g, OH = 260,4 g, T = 18,1 g, Kcal = 1992
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,7 g
OH = 13,7 g
T = 0,9 g
Kcal = 105