Kādu gardumu brīvdienām? Gardu ķiršu tarti, piemēram.:)
Sastāvdaļas (22 cm formai)
2 olas
30 g sviests
150 g vājpiena biezpiens
3 g cepamais pulveris
100 -120 g kukurūzas milti (vai jebkuri citi milti, arī kviešu pilngraudu milti)
Saldinātājs pēc izvēles
Pildījums
315 g ķirši (saldētie)
4 olas
120 g piens
220 g vājpiena biezpiens
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs pēc izvēles
Vaniļa
Pagatavošana
1. Olas sablendē  ar biezpienu, mīkstu sviestu, saldinātāju.
2. Masai pievieno miltus, kas sajaukti  ar cepamo pulveri.  Samīca mīklu un ieliek uz minūtēm 20-30 ledusskapī.
3. Izņem mīklu un liek tartes formā, veidojot “bortiņus”. Tartes apakšā liek ogas (tās atlaidina un notecina lieko sulu)
4. Sablendē 4 olas ar 220 g biezpienu un 120 g pienu, saldinātāju un cieti.
5. Pārlej masu pāri ogām un liek cepeškrāsnī 170 grādos un cep ~ 40-45 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (1288/1199 g netto ) OB = 125 g, OH = 142,7 g, T = 68 g Kcal = 1776
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 31,3 g, OH = 35,7 g, T = 17 g, Kcal = 444
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 20,8 g, OH = 23,8 g, T = 11,3 g, Kcal = 296
Uzturvērtība 100 g
OB = 10,3 g
OH = 12 g
T = 5,6 g
Kcal = 148