Pagatavoju šo gardumu, no  tā, kas bija palicis ledusskapī, pirms devos savā atvalinājumā, kuras arī ērti bija paņemt līdzi  ceļā. Un tartes izdevās patiešām gardas un ļoti sātīgas!
Sastāvdaļas 6 gab (formiņām 10 cm diametrs, bet var likt vienā lielā formā ~ 20 cm)
Mīklai
1 ola
2 tē.jk.(16 g) Pūres adžika (vai tomātu pasta)
150 g vājpiena biezpiens
50 g sviests
~ 130 gr milti ( 80 g kukurūzas milti +50 g pilngraudu kviešu milti. Miltu audzums atkarīgs, cik “slapjš” jums paņemts biezpiens, bet mīklai gala rezultātā tikai pavisam nedaudz jālīp pie rokām)
Sāls
1/2 tējk. cepamais pulveris
Pildījums
3 olas
50 g olu baltums  (tā vietā var pielikt vienu mazu olu)
100 g siers Ķimeņu (vai arī cits liess siers, līdz 18%)
60 gr zilais pelējuma siers Dorblu (vai cits treknāks, ar izteiktu garšu siers, vai arī var izmantot tikai vienu pašu- lieso sieru)
15 gr dilles
Provansas garšaugi
Garšaugu sāls
Cherry tomātiņi 6 gab.
Pagatavošana
1. Gatavo mīklu: sablendē olu ar biezpienu vienadabīgā masā. Pievieno mīkstu sviestu, adžiku, garšvielas, miltus ar cepmao pulveri un samīca mīklu.
2. Gatavo pildījumu: sablendē olas ar olu baltumu, pievieno sarīvētos sierus, sasmalcinātas dilles, garšaugus, nedaudz sāli. Visu sajauc.
3. Mīklu liek formiņās, veido maliņas (es tam parasti izmantoju gumijas cimdus, kurus nedaudz samitrinu.) Liek vidū pildījumu. Pa virsu izkārto sagrieztus cherry tomātiņus.
Liek cepeškrāsnī 175-180 grādos un cep ~ 30-35 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (792 g brutto ) OB = 112,5 g, OH = 88,3 g, T = 99 g, Kcal = 1763
Uzturvērtība 1 gab  OB = 18,8 g, OH = 14,7 g, T = 16,5 g, Kcal = 295