Bez grēcīgi gardi, sātīgi un veselīgi!
Sastāvdaļas
400 g vistas fileja
15 g extra virgin olīveļļa
1 sīpols (80 g)
15 g ķiploki
500 g ūdens
1 mazs sviesta ķirbis (642 g)
1 brokolis ( 360 g)
1 ziedkāposts ( 619 g)
1  maza jaunā kāposta galviņa (467 g)
40 g adžika (Pūres)
200 g 12 % krējums
Karrijs, asā paprika
Sāls (esmu “iemīlējusies” Garšaugu sālī  no Gemosa)
Pagatavošana
1. Vispirms sagriež  un sagatavo visus dārzeņus.
2. Katlā lej 500 g ūdens un pievieno vispirms sagrieztu ķirbi (jo tas ir viscietākais no dārzeņiem) un jauno kāpostu un sautē, līdz tie paliek mīkstāki. Pievieno rozetēs sadalītu ziedkāpostu. Ļauj minūtes 5 sautēties.
3. Pievieno sāli, garšvielas, 200 g 12% krējumu, adžiku un kā pēdējo no dārzeņiem – sagriezto brokoli. Visu samaisa un ļauj sautēties.
4. Paralēli dārzeņu gatavošanai gatavo arī vistas fileju: ar eļļu (15 g) uzkarsētā pannā liek sagrieztu sīpolu un ķiploku. Apcep. Pievieno sagrieztus vistas filejas gabaliņus un maisot visu apcep.Pievieno garšvielas un nedaudz sāli. Uzliek pannai vāku un sautē visu uz vidējas uguns vēl kādas 7 minūtes.
5. Katlā ar dārzeņem pievieno sagatavoto vistas fileju, visu samaisa un pasautē vēl minūtes 5.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai (  3338 g/ 2770 g netto ) OB = 146 g, OH = 164 g, T = 54,3  g, Kcal = 1636
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 58,5 g, OH = 65,7 g, T = 21,8 g, Kcal = 657
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 44 g, OH = 49,3 g, T = 16,4 g, Kcal = 493
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,2 g
OH = 5,9 g
T = 2 g
Kcal = 59