Pica ar tunci un sieru Dor blue
Mūsmājās atkal kaut kas gards un pikants.
Sastāvdaļas
Pamatnei
~230 g milti (man šoreiz: 115 a/l kviešu milti /115 ar p/g kviešu miltiem)
~ 160 g ūdens
30 g adžika “Pūres”
20 g extra virgin eļļa
Pildījums pa virsu
30 g adžika “Pūres”
30 g dabīgais jogurts (man “Bulgāru”, no RIMI)
100 g tomāti cherry
125 g konservēts tuncis sav’ā sulā
48 g sarkanais sīpols
15 g asie marinētie pepperoni (Spilva)
50 g siers Dor blue
100 g 10% siers (vai siers “Spēkavīrs)
Pagatavošana
1. Gatavo mīklu: sajauc visas sastāvdaļas, uzklāj dvieli un atstāj uz ~ 20-30 minūtēm.
2.Pa to laiku sagatavo sastāvdaļas picas virsmai: sagriež un sarīvē visas sastavdaļas. Sajauc jogurtu ar adžiku.
3. Picas mīklu liek uz cepamā papīra, vai teflona/silikona paklājiņa un uzliekot virsū celofāna maisiņu izrullē plānā kārtā sev vēlamā formā (~ 30 cm).
4. Liek cepamo paplāti līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~20 minūtes (līdz viegli apbrūnē maliņas). Izņem un 5 minūtes atdzesē.
5. Pārsmērē ar adžiku, kas sajaukta ar jogurtu, izklaidus pārliek pāri tomātus, sīpolus, tunci. Pa virsu liek sarīvētu 10% sieru un sieru Dor blue.
6. Liek picu cepeškrāsnī 180 grādos un cep vēl ~ 15 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 988 g) OB = 118 g, OH = 155,4 g, T = 66,6 g, Kcal = 1800
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 30 g, OH = 39 g, T = 16,7 g, Kcal = 450
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB OB = 39,3 g, OH = 51,7 g, T = 22,2 g, Kcal = 600
Atbildēt