Pēc ilgāka laika atkal prasās kāda garda zupiņa. Ar lasīti un maniem mīļākajiem dārzeņiem: kāli un seleriju.
Sastāvdaļas
2,5 litri ūdens
420 g lasis (man bija 3 “laša steika” gabaliņi, svars jau gatavam, tvaicētam)
1 selerijas sakne (444 g)
1 kālis (487 g)
1 paprika ( 202 g)
1 liels  sīpols (118 g)
25 g ķiploki
1 vidējs burkāns (155 g)
40 gr zaļumi (dilles, pētersīļi)
1 čilli pipars (20 g)
180 g kausētais siers “Dzintars” (vai krēmsiers “Latgale”)
20 g extra virgin eļļa
Sāls, pipari, smaržīgie pipari, lauru lapas, un citas garšvielas pēc izvēles.
Pagatavošana
1. Katlā lej ūdeni, kuram pievieno sāli, piparus, lauru lapas, garšvielas. Uzvāra ūdeni.
2. Pannā iztvaicē laša gabaliņus un attīra no ādas un asakām.
3. Sarīvē burkānu, sagriež papriku, sīpolu un ķiplokus. Sasmalcina čilli piparu.
4. Pannā lej 20 g eļļu un apcep tajā sīpolu, ķiplokus (var nedaudz pievienot ūdeni).
5. Sagriež kāli, un pus seleriju. Otru pusi selerijas es sarīvēju.
6. Katlā vispirms liek kāli un seleriju. Uzvāra un vāra gandrīz gatavus. Pievieno pannā saceptos dārzeņus, čilli.
7. Vāra gatavu, beigās pievieno sieru, vēlreiz uzvāra, pievieno svaigos zaļumus. Gatavs! Lai labi garšo!
Uzturvērtība visai porcijai (4606 g /4070 g netto) OB = 130,7 g, OH = 108,7 g, T = 94 g Kcal = 1801
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 43,6 g, OH = 36,2 g, T = 31,3 g, Kcal = 600
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 32,7 g, OH = 27,2 g, T = 23,5 g, Kcal = 450
Uzturvērtība 100 g
OB = 3,2 g
OH = 2,6 g
T = 2,3 g
Kcal = 44,2