Biezpiena deserts ar hurmu
Sastāvdaļas
400 gr vājpiena biezpiens
380 gr dabīgais jogurts bez piedevām
100 gr medus
1 hurma (280gr)
20 gr želatīns
Pagatavošana
Želatīnu uzbriedina aukstā ūdenī. Vājpiena biezpienu, jogurtu, medu, nomizotu, sagrieztu hurmu sablenderē viendabīgā masā. Izbriedušo želatīnu izšķīdina karsta ūdens peldē un iemaisa biezpiena masā.
Uzturvērtība 100 gr
OB = 8 gr
OH =11,4 gr
T = 0,6 gr
Kcal = 87
un kā ķīselīti?:)
Vienkārši: savāra ogas, augļus pēc izvēles:nokāš biezumus, pievieno nedaudz. cieti sajauktu šķidrumā (vai ūdenī vai tajā pašā ogu novārījumā, tikai pirms tam atdzesē un vēlreiz ļauj uzmest burbuli.