Groziņi ar žāvētiem augļiem un riekstiem
Lieliska uzkoda svētkos un ne tikai. Gardi groziņi ar žāvētajiem augļiem un riekstiem, bet pildījumā svaigas zemenes. Gardi!
Sastāvdaļas (5 gab)
Groziņiem
280 g sasmalcināts riekstu – žāvētu augļu maisījums (70 g mandeles+70 g žāvētas aprikozes+70 g žāvētas plūmes+70 g žāvētas dzērvenes)
Pildījumam
5 veselas zemenes ( 74 g, skaistas ogas atliek malā un nogriež “dibentiņus”)
100 g dabīgais jogurts “Bulgāru”( vai cits, vai arī kefīrs)
176 g zemenes (atlikušās zemenes – sablendēšanai)
5-6 g želatīns
30 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles (var izmantot arī proteīnu kā saldinātāju)
Pagatavošana
Gatavo groziņus
1. Samaļ/sasmalcina riekstus ar žāvētajiem augļiem lipīgā masā.
2. Mīklu sadala vienādi pa keksu formiņām un veido groziņus. Var nedaudz samitrināt rokas (pavisam nedaudz), lai vieglāk veidotu formu.
3. Pa vidu groziņam liek veslu skaistu zemeni.
4. Sablendē atlikušās zemenes ar kefīru un saldinātāju.
5. Uzbriedina želatīnu. Pēc tam to izkausē karsta ūdens peldē un pievieno ogu masai.
6. Masu pilda groziņos. Liek ledusskapī sastingt. Uzglabāt labāk ledusskapī
Uzturvērtība visai porcijai (591 g) OB = 30 g, OH = 160 g, T = 43,8 g, Kcal = 1128
Uzturvērtība 1 gab OB=6 g, OH = 32 g, T = 8,7 g Kcal = 225,4
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,1 g
OH = 27 g
T = 7,4 g
Kcal = 191
Atbildēt