Ja jums ir nepanesība pret glutēnu, tad viekārši un ātri varam paši pagatavot bezglutēna maizīti.
Sastāvdaļas
150 g turku zirņi
120 g ūdens
30 g extra virgin eļļa
15 g psilliums
0,5 tējk.cepamais pulveris
0,5 tējk. sāls
10 g saulē kaltēti tomāti (https://www.barbora.lv/produkti/saule-kalteti-tomati-alvo-90-g)
Kaltēti ķiploki
Garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Turku zirņus noskalo un iemērc uz vismaz 6-8 h, labāk uz nakti.
2. Nolej ūdeni, noskalo, liek dziļā traukā.
3. Pievieno ūdeni, eļļu, kārtīgi sablendē viendabīgā masā.
4. Pievieno psilliumu, cepamo pulveri, sāli, garšvielas un visu rūpīgi sajauc.
5. Uzklāt traukam dvieli un atstāj uz minūtēm 20-30 “atpūsties”.
6. Ar mitrām rokām pēc vēlmes veido maizītes formu, liek uz paplāts, virsmu nedaudz iegriež, pārkaisa ar sezama sēkliņām.
Cep 170 grādos ~ 45 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai (325 g brutto / 453 g netto) OH = 30 g, OH = 85,1 g, T = 39,2 g, Kcal = 837
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 7,5 g, OH = 21,3 g, T = 9,8 g, Kcal = 209
Uzturvērtība 100 g
OB = 6,5 g
OH = 18,7 g
T = 8,6 g
Kcal = 185