Rīsu nūdeles ar sēnēm un kāli
Rīsu nūdeles ar sēnēm un kāli kokosriekstu piena mērcē. Gardi!
Sastāvdaļas
25o g sēnes ( man šampinjoni)
1 sīpols (90 g)
10 g ķiploki
1 kālis ( 389 g, vai jebkurš cits dārzenis, ja kālis negaršo, vai nav dabūjams)
100 g rīsu nūdeles
150 g tomātu cherry
400 ml kokosriekstu piens (18%, vai 12-15% krējums/saldais krējums)
40 g zaļumi (dilles, pētersīļi)
15 g extra virgin olīveļļa
Pagatavošana
1. Sagriež sēnes, sīpolu, ķiplokus, kāli, zaļumus. Cherry tomātiņus pārgriež uz pusēm.
2. Pannā uzkarsē eļļu un liek apcepties sīpolu un ķiploku. Vēlāk pievieno sagrieztas sēnes un kāli. Pievieno nedaudz ūdeni, garšvielas un sautē gandrīz gatavu.
3. Katliņā uzvāra ūdeni un pagatavo nūdeles. Nokāš un noliek malā.
4. Pie sēnēm un kāļa pievieno tomātus, kokosriekstu pienu, ļauj uzvārīties.
5. Pievieno gatavās nūdeles un zaļumus. Ļauj vēl kādu brīdi (dažas minūtes pavārīties).
Uzturvērtība visai porcijai ( 1444 g bruto / 1700 g netto) OB = 33,4 g, OH = 140,2 g, T = 90,2 g. Kcal = 1510
Uzturvērtība 100 g
OB = 2 g
OH = 8,2 g
T = 5,3 g
kcal = 89
Atbildēt