Kamēr vien ir rabarberu laiks jāpagatavo kaut kas gards ar tiem.
Sastāvdaļas
Pamatnei (20 cm)
2 olas
200 g vājpiena biezpiens (man bija pasauss)
~ 100 g pilngraudu kviešu milti
20 g sviests
1 tējk.cep.pulveris
Sāls šķipsniņa
Saldinātājs (vai cukurs) pēc vajadzības

Pildījums
250 g rabarberi
250 g āboli
100 g vājpiena biezpiens
3 olas
40 g eritritols
Saldinātājs  pēc vajadzības
Vaniļa
Pagatavošana
1. Olas sablendē ar vājpiena biezpienu un izkausētu sviestu.
2. Sajauc visas sausās sastāvdaļas, pievieno olu – biezpiena masu un samīca elastīgu mīklu, kuru liek uz ~20-30 minūtēm ledusskapī
3. Mīklu izņem un liek formā, veidojot sānu maliņas.
4. Gatavo pildījumu: sagriež mazos gabaliņos ābolu un rabarberus (ja rabarberi ir jau “veci” un pacieti, tos  vispirms var iemest karstā ūdenī uz pāris minūtēm).
5. Olas sablendē ar biezpienu, pievieno  smalki sagrieztus rabarberus un ābolus, saldinātāju, vaniļu un mīklu lej formā.
6. Formu liek cepeškrāsnī ~175 grādos un cep gatavu ( ~30-35 minūtes).
Uzturvērtība visai porcijai ( 1235 g) OB = 103,4 g, OH = 107 g, T = 51,4 g, Kcal = 1372
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 25,9 g, OH = 26,8 g, T = 12,9 g, Kcal = 343
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 20,7 g, OH = 21,4 g, T = 10,3 g, Kcal = 275
Uzturvērtība 100 g
OB = 11,1 g
OH = 11,5 g
T = 5,5 g
Kcal = 148