Salāti ar apelsīniem, pistācijām un aveņu etiķī marinētiem sīpoliem
Neparasti, bet gardi salāti, kuriem ideju pasvieda man kāda forša meitene mūsu treniņa laikā.
Sastāvdaļas ( 2 porcijas)
100 g salātu mix
2 vidēji apelsīni (270 g apelsīnu “filejas”)
1 sarkanais sīpols (100 g)
30 g sālītas pistācijas
~ 30 g aveņu etiķis
Citronpipari
Sāls
Ķiploki
Pagatavošana
1. Vispirms sagriež pusripiņās sīpolus un iemarinē etiķī uz apmēram 30 min.
2. Traukā liek salātu mix. Pievieno iemarinētos sīpolus, sālītas (nedaudz sakapā) pistācijas.
3. Nomizo apelsīnus (ar visu balto plēvīti) un atdala tiem “filejas”. Dara to virs salātu bļodas, lai apelsīnu sula, izgriežot “filejas” tek bļodā.
4. Pievieno sāli, citronpiparus – visu sajauc.
Pasniedzu ar cepeškrāsnī ceptu mencas fileju.
Uzturvērtība visai porcijai OB = 10,5 g, OH = 44,7 g, T = 15,3 g, Kcal = 365
Atbildēt