Brīvdienām noteikti piestāv ne tikai pankūkas, bet arī gardas vafeles.
Sastāvdaļas ( 4 gab)
2 olas
200 g vājpiena biezpiens
50 g vājpiena kefīrs
80 g lielogu mellenes
80 g milti (es izmantoju kukurūzas miltus)
6 g extra virgin eļļa
Sāls šķipsniņa
1/2 tējk. cep.pulveris
Saldinātājs pēc ieskatiem
Vaniļa
Pagatavošana
1. Olas sablendē ar biezpienu, kefīru, saldinātāju, cepamo pulveri un vaniļu.
3. Pievieno miltus. Masai pievieno lielogu mellenes, samaisa
4. Liek mīklu pa lielai karotei uzkarsētā vafeļu pannā un cep gatavas. Vai cep parastajā pannā zem vāka, ļoooti zemā temparatūrā.
Uzturvērtība visai porcijai ( 526 g) OB = 59 g, OH = 80,4 g, T = 20,4 g, Kcal = 797
Uzturvērtība 1 gab OB = 11,8 g, OH = 16 g, T = 4,1 g, Kcal = 158