Bezgalīgs maigums, kā jau Tiramisu pienākas. Mātes dienai tik piemērota kūciņa- deserts! 
Sastāvdaļas (4 porcijas)
Biskvītam
4 olas
80 g kulinārijas biezpiens  “Baltais” (vai vājpiena biezpiens, bet pēc iespējas viendabīgaks, pēc iespējas “negraudaināks”)
Vaniļas cukurs 10 gr
Saldinātājs
Sāls šķispniņa
Krēmam
250 g svaigais siers “Ricotta Lago Maggiore” (6%)
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
1 tējkarote šķīstošā kafija +30 ml vārošs ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
1. Olām atdalīt olu baltumu.
2. Olu dzeltenumiem pievienot kulinārijas biezpienu, saldinātāju, visu sajaukt.
3. Olu baltumiem pievieno  sāls šķispniņu, 10 g vaniļas cukuru un saputot stingrās putās.
4. Olu dzeltenumiem pakāpeniski pievienot saputotos olu baltumus un uzmanīgi tos iemaisīt olu dzeltenumu-biezpiena masā, cenšoties neizjaukt to “gaisīgumu”.
5.  !!! NOTEIKTI IESMĒRĒT PAPILDUS AR EĻĻU CEPAMO PAPĪRU, (vai  silikona paklājiņu) un tikai tad masu klāj uz cepamā papīra vai silikona paklājiņa ~ 1, 5 cm biezumā. Liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 15-20 minūtes, līdz virsma kļūst zeltaini brūna. Izņem, uzliek virsū otru cepamo papīru ( vai silikona paklājiņu) apgriež uz otru pusi, noņem uzmanīgi cepamo papīru un atdzesē.
6. 1 tējkaroti šķīstošās kafijas aplej ar 25 g karsta ūdens. Atdzesē.
Gatavo krēmu
7. Sakuļ kulinārijas biezpienu ar saldinātāju un atdzesēto kafiju. Pievieno Ricottu un uzmanīgi sajauc ar kulinārijas biezpienu ( te esiet uzmanīg: pārāk aktīvi nekult: tas var atsuloties).
Gatavo torti
8. Sagriež biskvītu 6 daļās (vai 4), liek pa vienam biskvītam, apsmērā katru biskvītu ar krēmu. Arī pēdējo daļu pārsmērē ar krēmu. Liek ledusskapī.
No rīta pārkaisa ar kakao, dekorē un bauda šo gardumu no sirds!
Uzturvērtība visai porcijai (850 g) OB = 95 g, OH = 20 g, T = 41,4 g, Kcal= 845
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 23,8 g, OH = 5 g, T = 10,4 g, Kcal = 212