Torte “Medus” ar upenēm




Sastāvdaļas
Mīkla – biskvītiem (700 g netto , no mīklas daudzuma sanāk 6 sirsniņas apļiem ( 610 g) atlikums tika sacepts cepumos)
2 olas
70 g medus
140 g cukurs
140 g cukurs
90 g sviests
~ 350-420 g milti (man bija 150 p/g auzu milti+150 g p/g kviešu milti+120 g a/l kviešu milti)
1-2 šķipsniņa smalkā sāls
1 tējk. soda (3 g)
Upeņu džems ( izmantots ~ 300 g)
400 g upenes (saldētas)
100 g ūdens
Saldinātājs
15 g kukurūzas ciete
30 g ūdens
Krēmam (izmantots 1100 g)
900 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
200 g saldais krējums (35%)
Upeņu džems ( izmantots ~ 300 g)
400 g upenes (saldētas)
100 g ūdens
Saldinātājs
15 g kukurūzas ciete
30 g ūdens
Krēmam (izmantots 1100 g)
900 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
200 g saldais krējums (35%)
Vaniļa
Saldinātājs
Dekoram 150 g ogas
Dekoram 150 g ogas
Gatavo džemu
7. Savāra upenes ar saldinātāju, pievieno kukurūzas cieti, kas atšķaidīta ar ūdeni un vēlreiz uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
8. Saputo kulinārijas biezpienu ar saldo krējumu, saldinātāju un vaniļu. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un noliek līdz tortes likšanai kopā.
Gatavo torti
9.Uz pamatnes liek pirmo biskvītu ar konditorejas uzgaļa palīdzību spiež gar biskvīta malām un ar nelielām atstarpēm arī pa vidu krēma “bumbiņas”.
10. Tukšajās vietās starp balto krēmu pilda atdzisušo upeņu džemu.
11. To pašu izdara ar pārējiem biskvītiem. Uz pēdējās sirsniņas izspiež tikai krēma “bumbiņas”.
12.Dekorē pēc pašu izvēles.
Uzturvērtība visai porcijai (ar ogām, bez Rafaello) ( 2628 g brutto/ 2100 g netto) OB = 185 g, OH = 535 g, T = 171,2 g, Kcal = 4611
Uzturvērtība 100 g (bez 3 gab. Rafaello)
OB = 8,7 g
OH = 25,4g
T = 8,1 g
Kcal = 220
7. Savāra upenes ar saldinātāju, pievieno kukurūzas cieti, kas atšķaidīta ar ūdeni un vēlreiz uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
8. Saputo kulinārijas biezpienu ar saldo krējumu, saldinātāju un vaniļu. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un noliek līdz tortes likšanai kopā.
Gatavo torti
9.Uz pamatnes liek pirmo biskvītu ar konditorejas uzgaļa palīdzību spiež gar biskvīta malām un ar nelielām atstarpēm arī pa vidu krēma “bumbiņas”.
10. Tukšajās vietās starp balto krēmu pilda atdzisušo upeņu džemu.
11. To pašu izdara ar pārējiem biskvītiem. Uz pēdējās sirsniņas izspiež tikai krēma “bumbiņas”.
12.Dekorē pēc pašu izvēles.
Uzturvērtība visai porcijai (ar ogām, bez Rafaello) ( 2628 g brutto/ 2100 g netto) OB = 185 g, OH = 535 g, T = 171,2 g, Kcal = 4611
Uzturvērtība 100 g (bez 3 gab. Rafaello)
OB = 8,7 g
OH = 25,4g
T = 8,1 g
Kcal = 220
Atbildēt