Ļoti gards un vienkārši pagatavojams deserts ikdienai un svētku dienām.
Sastāvdaļas (2 porcijām)
2 olas
320 g piens (2%)
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs, vaniļa
100g vājpiena biezpiens
60 g lielogu mellenes
70 g avenes
70 g zemenes
Pagatavošana
1. Sajauc pienu ar olām, kukurūzas cieti, saldinātāju un vanilīnu: visu kuļ un karsē, kamēr masa sabiezē un uzmet burbuli. Noliek atdzist.
2. Atdzisušam krēmam pievieno vājpiena biezpienu un izmaisa.
3. Traukā liek daļu krēma, pa virsu ogas. Virsū atkal krēmu un pa virsu ogas. To pašu izdara ar otru porciju.
Uzturvērtība visai krēma porcijai (750 g ) OB = 44 g, OH = 61 g, T = 21 g, Kcal = 622
Uzturvērtība 1 porcijai OB = 22 g, OH = 30,5 g, T = 10,5 g Kcal = 311