Vistas filejas karrijs ar pērļu kuskusu un papriku
Svētdiena parasti ir diena, kad gatavoju pusdienas tuvākajām 3-4 dienām. Un vistas filejas karrijs ir viens no gardākajiem ēdieniem, ko parasti izvēlos. Šoreiz ar pērļu kuskusu un papriku.
Sastāvdaļas
450 g vistas fileja
2 krāsainas paprikas (405 g)
2 burkāni ( 150 g)
1 liels sīpols ( 93 g)
15 g ķiploki
200 ml kokosriekstu piens (vai 15% krējums)
30 g zaļumi (pētersīļi, dilles)
25 gr dzeltenā karrija pasta (AROY-D, pērku Gemosā, bet ir arī lielveikalos Āzijas produktu plauktos), vai karrija garšviela
10 g eļļa
180 g pērļu kuskuss (vai citi graudaugi)
200 g ūdens
Garšvielas pēc izvēles: sāls, melnie malti pipari, kurkuma, asā paprika
Pagatavošana
1. Sagriež vistas fileju garenās strēmelītēs.
2. Sagriež smalkās strēmelītēs papriku un burkānus.
3. Sasmalcina sīpolu un ķiplokus un liek apcept pannā kopā ar vistas fileju un sagrieztajiem burkāniem.
4. Pēc laiciņa pievieno sagriezto papriku.
5. Uzvāra 200 g ūdeni un liek katliņā 180 pērļu kuskusu. Vāra uz lēnas uguns ~ 5 minūtes.
6. Pievieno kuskusu pie vistas filejas un dārzeņiem. Pievieno kokosriekstu pienu, un garšvielas. Sautē gatavu ~ 10-15 minūtes. Beigās pievieno zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai (1738 g / 1615 g netto ) OB = 142,4 g, OH = 186,3 g, T = 66 g, Kcal = 1887
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 35,6 g, OH = 46,6 g, T = 16,5 g, Kcal = 472
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,8 g
OH = 11,5 g
T = 4 g
Kcal = 117
Atbildēt