Biezpiena sacepums ar ogām un mannu
Man tik ļoti patīk dažādi sacepumi ar augļiem, ogām. Garšīgi, veselīgi un pats galvenais figūrai draudzīgi. Šoreiz sacepums “klasiskais”- ar mannu.
Sastāvdaļas (forma 26 cm diametrs)
6 olas
900 g vājpiena biezpiens
100 g 15% krējums
100 g pilngraudu manna
60 g eritritols (vai cits saldinātājs pēc izvēles)
16 g vaniļas cukurs dr. Outher
400 g dažādas ogas (man bija 2 nektarīni, zemenes, avenes)
2 g saldinātājs (kāds no intensīvajiem pēc izvēles)
1/2 tējk.cepamais pulveris
Pagatavošana
1. Biezpienu sakuļ ar olām, krējumu viendabīgā masā. Ogas sagriež mazos gabaliņos.
2. Pievieno mannu, vaniļas cukuru, ogas un sajauc. Masu lej formā, liek cepeškrāsnī ~170 grādos un cep ~50 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1908 gbrutto/1755 g…) OB = 221 g, OH = 143,4 g, T = 59,4 g, Kcal = 2124
Uzturvērtība 100 g
OB = 12,6 g
OH = 8,2 g
T = 3,4 g
Kcal = 121
Atbildēt