„Pica ar sieru un baziliku”
Sastāvdaļas pamatnei:
150 gr pilngraudu auzu pārslas
300 gr paniņas (vai vājpiena kefīrs)
3 olas
Pagatavošana: auzu pārslas aplej ar paniņām un uzbriedina. Pieliek olas, samaisa un mīklu liek formā (man bija forma ar noņemamām malām 24cm) Formu ar mīklu liek cepeškrāsnī ~ 170 grādos. Cep apmēram 30 minūtes, kamēr nedaudz apbrūnē. Kad gatavs – atdzesē.
Picas virsmai:
1 tomāts
80 gr svaigais siers „Kārums”
250gr siers „Mozarella”
30 gr siers „Džiuga”
Uz atdzesētas virsmas uzsmērē svaigo sieru Kārums, kārto Mozarellas un tomāta šķēlītes. Pa virsu -pārkaisa Džiugas sieru un sasmalcinātu baziliku. ”. Līdz 220 grādiem sakarsētā krāsnī cep ~7-10minūtes.
Uzturvērtība 100gr:
OB = 10,3 gr
OH = 9,1 gr
T = 9gr
Kcal = 164
izmēģināju šovakar – ņam ņam
Vīrietim prasījās klāt sāls, bet es labi iztiku bez.
Man gan nebija virsū Džiuga siers, bet cits variants, kuru ja grib sāļāku,var likt vairāk,
bet esmu ārkārtīgi laimīga cept tik veselīgu picu, un tas ir ļoti vienkārši!!
Iesaku!
Paldies, Ineta, par veselīgajām receptēm:)
Lūdzu, Līva! Man prieks, ka jums garšoja. Un nebaidieties variēt ar saviem produktiem:)
Šodien pamēģināju, ļoti patika. Draugs arī ēda un teica, ka ļoti gardi. Es pamatni papildināju ar garšvielām nedaudz un uzliku brokoļus, jo bazilika nebija un kādu zaļumu gribējās
Arī laba ideja, brokolis ir ļoti vērtīgs dārzenītis:) Un ar garšvielām var tik labi spēlēties un gūt dažādu garšu baudījumu!:)