Liellopu aknu stroganovs
Izrādās man vēl nav bijusi neviena recepte ar liellopu akniņām. Lai top garda receptīte ar liellopu aknām.
Sastāvdaļas
300 g liellopu aknas
1 sīpols (77 g)
12 g ķiploki
1 neliels burkāns (100 g)
100 g marinēti gurķi
200 g krējums (12%)
2 ēdamkarote adžika (30 g) (Pūre) vai tomātu pasta
1 ēdamkarote (20 g) pilngraudu kviešu milti
~100 g ūdens
Zaļumi, sāls pipari
~ 10 g eļļa
Pagatavošana
1. Sagriež liellopa akniņas mazos, garenos gabaliņos, iesmērē pannu ar taukvielu, uzkarsē un liek akniņas pannā. Cep/ sautē, kamēr viss ūdens iztvaiko. Pievieno ūdeni, samazina liesmu (vai temperatūru) uz mazāku un sautē.
2. Kad akniņas jau pusgatavas, pievieno atsevišķi apceptu sīpolu un ķiploku, sagrieztu plānās ripiņās burkānu un marinētus gurķus.
3. Kad akniņas, jau mīkstas pievieno krējumu, kas sajaukts ar adžiku, sāli, piparus, samaisa un visu karsē minūtes. Pievieno zaļumus.
4. Ūdenim pievieno karoti miltus, izmaisa, pievieno akniņām un uzvāra.
Uzturvērtība visai porcijai ( 949 g) OB = 65 g, OH = 62,8 g, T = 45,4, Kcal = 925
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 21,7 g, OH = 20,9 g, T = 15,1 g< Kcal = 308
Uzturvērtība 100 g
OB = 9,2 g
OH = 9 g
T = 6,4 g
Kcal = 132
Atbildēt