”Pica ar lasi”
Sastāvdaļas pamatnei:
150 gr pilngraudu auzu pārslas
300 gr paniņas (vai vājpiena kefīrs)
3 olas
Pagatavošana: auzu pārslas aplej ar paniņām un uzbriedina. Pieliek olas, samaisa un mīklu liek formā (man bija forma ar noņemamām malām 24 cm). Formu ar mīklu liek cepeškrāsnī ~170 grādos un cep apmēram 30 minūtes, kamēr nedaudz apbrūnē. Kad gatavs – atdzesē.
Picas virsmai:
80 gr svaigais siers „Kārums”
200 gr a/k lasis
1 sīpols (50gr)
100 gr paprika
20 gr zaļās olīves
30 gr cietais siers „Džiuga (18)
Pagatavošana: uz atdzesētas virsmas uzsmērē svaigo sieru Kārums. Kārto sasmalcinātu lasi, sīpolu, papriku. Pārkaisa ar sarīvētu sieru „Džiuga”. Līdz 220 grādiem sakarsētā krāsnī cep ~5-7 minūtes.
Uzturvērtība 100gr:
OB = 9,7gr
OH = 9,1gr
T = 6,7gr
Kcal = 139
Atbildēt