“Augļu pica”
Sastāvdaļas pamatnei:
150 gr pilngraudu auzu pārslas
300 gr paniņas (vai vājpiena kefīrs)
3 olas
5 gr dabīgais saldinātājs stēvija
Picas virsmai:
1 ½ banāns (160 gr)
1 ābols (140 gr)
100 gr 12% krējums
30 gr cukurs
1 strīķēta tējkarote kanēlis
Pagatavošana: picas pamatni izcep gandrīz gatavu. Izņem un, tai pa virsu kārto banānu ripiņas un sarīvētu ābolu. Pa virsu klāj krējuma-cukura-kanēļa maisījumu. Liek atpakaļ cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 15-20 minūtes
Uzturvērtība 100 gr:
OB = 5,1 gr
OH = 15, gr
T = 3,6 gr
Kcal = 119
5gr stēvijas noteikti domāta tā beramā, kas kā cukura graudiņi. Cik jāņem, ja man ir koncentrētais pulveris? Vienmēr esmu baidījusies viņu pielikt par daudz. Paldies.
Mīklu var pielikt pie mēles un sajust, vai nebūs par daudz/maz? Man šoreiz bija kafejnīcās sastopamie papīra mazie iepakojumi(trubiņas), kurus uz vietas kafejnīcā neizmantoju, jo negaršo dzērienam pielikta stēvija, bet iemetu somiņā-ar domu pielikt to cepot kādu našķi. Tajos ir pa 1gr. Un tas bija pulverītis, nevis graudiņi. Tādus piecus piebēru.
Jā- protams, Mīklu pagaršot var gan. Es virāk biju domājusi- vai tas koncentrāts vispār domāts cepšanai. Paldies par recepti- šodien noteikti pagatavošu- izskatās jau dievīga!