Salāti ar lasi un avokado mērcīti
Pēc Līgo svētkiem, kad ir ēsts šašliks, labprāt baudu zivtiņu. “Rosols” ar lasi.
Sastāvdaļas
200 g tvaicēts lasis (svars pagatavotam lasim)
4 olas
2 vārīti burkāni ( 180 g, svars jau novārītiem un attīrītiem)
1 bundžiņa konservēti zaļie zirnīši ( 275 g)
30 g zaļumi (dilles, pētersīļi)
60 g zaļie lociņi
Mērcei-“majonēzei”
2 nelieli gatavi avokado (160 g )
160 dabīgais jogurts(es izmantoju Actifeel Greek style)
5 g sinepes
5 g medus
10 g ķip0loki
30 g spināti
30 g dilles,
4-5 lapiņas baziliks
Garšaugu sāls
Pagatavošana
1. Novāra olas, burkānus. Iztvaicē lasi (es to daru pannā, ielejot nelielu daudzumu ūdens).
2. Sarīvē olas, sagriež burkānus, zaļumus.
3. Pagatavo “majonēzi” sablendējot visas sastāvdaļas un garšvielas.
4. Sajauc visas salāti sastāvdaļas ar sablendēto avokado mērcīti, pievieno pēc vajadzības sāli, piparus.
Uzturvērtība visai porcijai (1365 g) OB = 109 g, OH = 53,4 g, T = 85,7 g, Kcal = 1365
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 36,3 g, OH = 18 g, T = 28,6 g, Kcal = 455
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 13,4 g, OH = 13,4 g, T = 21, g, Kcal = 341
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,9 g
OH = 4 g
T = 6,2 g
Kcal = 104
Atbildēt