Vistas filejas kotletes ar ķimenu sieru un jauno kāpostu
Pēc svētkiem kā jau parasti paliek pāri ķimeņu siers. Te būs viena laba ideja, kur to var izmantot. Gardās kotletītēs.
Sastāvdaļas
500 g malta vistas fileja
1 ola
100 g ķimeņu siers 10%
200 g jaunais kāposts
30 g spināti
1 sīpols (72 g)
8 g ķiploki
Sāls, pipari, garšvielas pēc izvēles
Pagatavošana
1. Samaļ vistas fileju, sagriež smalki sīpolu, dilles, spinātus, izspiež ķiploku, sarīvē sieru un kāpostu uz smalkas rīves.
2. Sajauc visas sastāvdaļas. Ar mitrām rokām veido kotltetes, liek uz cepamās paplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, vai uz silikona paklājiņa un liek līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep ~ 40-45 minūtes gatavas.
Uzturvērtība visai porcijai ( 783 g brutto/ 699 g netto) OB = 155 g, OH = 12 g, T = 32 g, Kcal = 916
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 51,7 g, OH = 4 h, OT = 10,7 g, Kcal = 305
Uzturvērtība 100 g
OB = 22,1 g
OH = 1,7 g
T = 4,5 g
Kcal = 131
Inetiņ, cik siera? Aprakstā pazudis. Izskatās gardi.
Upss…100 gr:)
Kāpostu arī rīvē? Aprakstā nav minēts.
Jā, sarīvē uz smalkas rīves.