Atgriežoties no nedēļas atvaļinājuma esmu noligojusies pēc saviem gardumiem un pašas to radīšanas. Top vienkārša savā pagatavošanā tortīte bez cepšanas/ 
Sastāvdaļas
(16 cm diametrs)
“Biskvītiem”
6  gab kukurūzas tortiljas (6×40 g) (vai sacep plānās pankūkas)
Krēmam ( 1440 g netto svars)
1000 ml piens (2%)
180 g vājpiena biezpiens
60 g kukurūzas ciete
60 g sausais piens (1%)
Saldinātājs pēc izvēles
25 g želatīns
150 g ūdens
Aveņu džemam (760 g netto) 
520 g avenes
60 g kukurūzas ciete
260 g ūdens
Saldinātājs
Dekorēšanai (pēc izvēles)
100 g baltā šokolāde
30 g piens 2%
100 g avenes
20 g griljāža (100 g auzu pārslas apceptas medū (30 g)
Pagatavošana
Krēma gatavošana
1. Visas krēma sastāvdaļas, izņemot biezpienu ( vislabāk to darīt katliņā ar dubulto dibenu) un liek uz plīts. Nepārtrraukti maisot to uzvāra. Noliek malā  atdzist – pārklājot ar pārtikas plēvi tā, lai tā saskaras ar krēma virsmu. Atdzisušam pievieno biezpienu un sablendē.
2. Aplej želatīnu ar ūdeni un uzbriedina.
Aveņu džema gatavošana
3. Katliņā liek ogas un pievieno cieti, kas sajaukta ar ūdeni un saldinātāju (pēc izvēles).  Maisot karsē, līdz masa sāk biezēt. Noliek atdzist.
Gatavo torti
Pirms tortes salikšanas kopā izšķīdina želatīnu karstā ūdens peldē vai mikroviļņu krāsnī (ar impulsiem: pa 20 sek) un pievieno krēmam: visu sablendē.
4. Liek tortilju uz pamatnes, kur to gatavos. Apkārt liek metāla konditorejas riņķi. Pa iekšpusi liek acetāta plāksni. Savelk riņķi tortiljas lielumā.
5. Uz pirmās tortiljas liek  jau daļēji sastingušu, 1/6 daļu no piena krēma ( ~240 g) un 1/5 no aveņu džema (~ 145 g) , izlīdzina un pa virsu.
6. Virsū liek otru tortilju un atkārto iepriekšējās darbības. Atkārto vēlreiz to visu ar atlikušajām 4 tortiljām.
7. Torti pārklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī sastingt.
No rīta dekorē pēc patikas
8. Es uzkarsēju pienu un izkausēju tajā balto šokolādi. Pārlēju torti un dekorēju ar avenēm.
Uzturvērtība visai porcijai ( 2700 g) OB = 140 g, OH = 449 g, T = 79 g, Kcal = 3078
Uzturvērtība 100 g
OB  = 5,1 g
OH = 16,6 g
T = 3 g
Kcal = 114