Vistas fileja ar dārzeņiem un turku zirņiem
Bez grēcīgi gardi, sātīgi un veselīgi!
Sastāvdaļas
500 g vistas fileja
25 g extra virgin olīveļļa
400 g konservēti tomāti (gabaliņos) savā sulā
400 konservēti turku zirņi (vai konservētas pupiņas)
1 liels sīpols (150 g)
30 g ķiploki
1 burkāns (150 g)
1 neliela paprika (150 g)
30 g spināti
1 ēd. k milti (iebiezināšanai, es izmantoju rīsu miltus)
1 ēd.k hmeli – suneli garšviela
1 ēd.k mango-čilli garšviela (Santa Maria)
Sāls (esmu “iemīlējusies” Garšaugu sālī no Gemosa)
! Garšvielas izmantojiet tās, kuras jums mīļākas.
Pagatavošana
1. Vispirms sagriež vistas fileju un sagatavo visus dārzeņus. Burkānus sagriež plānās ripiņās.
2. Dziļajā pannā lej 25 g eļļu un uzkarsē. Pievieno vistas fileju, sīpolus un ķiplokus. Visu strauji apcep.
3. Pievieno sāli, garšvielas, sagrieztus burkānus, papriku. Visu samaisa un ļauj sautēties.
4. Kad viss jau gandrīz gatavs, pievieno tomātus, no šķidruma nlietus, noskalotus turku zirņus. Pirms pašām beigām pievieno spinātus un iemaisa miltu karoti. Maisot uzvāra.
Labu apetīti!
Uzturvērtība visai porcijai ( 1735 g netto ) OB = 148,4 g, OH = 82,3 g, T = 45,7 g, Kcal = 1222
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB =49,5 g, OH = 27,4 g, T = 15,2 g, Kcal =407
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 37,1 g, OH = 20,6 g, T = 11,4 g, Kcal = 306
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,7 g
OH = 4,8 g
T = 2,6 g
Kcal = 72
Atbildēt