Zemeņu traifls ar kokosriekstu vārīto krēmu
Maigs biskvīts, kokosriekstu vārītais krēms un zemenes – ideāls salikums.
Sastāvdaļas (2 porcijas)
Biskvītam
1 ola
60 g dabīgais jogurts (es izmantoju “Bulgāru”)
50 g milti (man bija 30 g rīsu + 20 g kukurūzas milti)
2 g cepamais pulveris
Saldinātājs pēc izvēles
Krēmam
350 g piens (2%)
20g kokosriekstu skaidiņas
20 g whey proteīns ( var nelikt, bet pievienot 1 olu)
20 g kukurūzas ciete
Saldinātājs pēc izvēles
120 g svaigas zemenes
Pagatavošana
1. Vispirms gatavo biskvītu: sajauc visas sastāvdaļas, lej formiņā (man tā bija 16 cm silikona veidne) un liek mikroviļņu krāsnī uz 2, 5 minūtēm (vai cep cepeškrāsnī ~ 15 minūtes 180 grādos) un cep gatavu. Atdzesē.
2. Krēma pagatavošanai katliņā liek visas sastāvdaļas, liek uz uguns un karsējot maisa, līdz masa sāk biezēt. Noņem, atdzesē.
3. Atdzisušo biskvītu sagriež mazos gabaliņos un liek kārtās ar atdzisušo biskvītu, vārīto krēmu, zemenes.
Uzturvērtība visai porcijai (627 g) OB =36,6 g, OH =81,7 g, T =15,2 g, Kcal = 620
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 18,3 g, OH = 40,9 g, T = 7,6 g, Kcal = 310
Atbildēt