Lavaša pīrāgs ar persikiem un jāņogām
Vasarā negribas daudz laika veltīt stāvēšanai pie plīts, bet gardumus un labāk jau veselīgus tomēr gribas. Pagatavojiet šo vienkāršo gardumu – tas jums neliks vilties!
Sastāvdaļas (20 cm diametrs, 4 porcijas)
1/2 no pilngraudu lavaša plāksnes Prima food (60 g)
4 olas (216 g)
200 g vājpiena biezpiens
100 g kefīrs (2%)
200 g persiki
150 g jāņogas
Saldinātājs (var būt jebkurš, kurš jums tīk, arī medus)
8 g vaniļas cukurs
1 tējk.cepamais pulveris (1 g)
Pagatavošana
1. Sagriež lavašu garenās strēmelēs ( ~ 3cm ) un, tad strēmeles plānās strēmelītēs ( ~ 1-2 mm).
2. Bļodā iesit olas, pievieno biezpienu, kefīru, saldinātāju (ņemiet vērā, ka jāņogas ir īpaši skābas ogas), cepamo pulveri un visu sablendē.
3. Sagriež mazos gabaliņos persiku. Attīra no kātiņiem jāņogas.
4. Pie olām un biezpiena pievieno un iemaisa sagriezto persiku un jāņogas.
5. Pievieno sagriezto lavašu.
5. Visu sajauc, liek formā un formu liek cepeškrāsnī 175 grādos un cep ~ 40 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 935 g) OB = 76,3 g, OH = 83,8 g, T = 29,2 g, Kcal = 934
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 25,4 g, OH = 28 g. T = 9,7 g, kcal = 311
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 19,08 g, OH = 25,7 g, T = 7,3 g, Kcal = 234
Atbildēt