Ja neesiet gaļas cienītājs, jums noteikti patiks šis ēdiens.
Sastāvdaļas (3 porcijas)
10 g extra virgin olīveļļa
1 sīpols (120 g) sagriezts kubiņos
3 ķiploka daiviņas ( 12 g)
2 ēd.k. karrijs
1 tējk. ķimenes
½ tējk. kurkuma
½ tējkarotes paprika
¾ tējkarotes sāls
1 bundža (400ml) sasmalcinātu tomātu
1 bundža ( 250 ml) kokosriekstu piens
1 bundža turku zirņi (notecināti un noskaloti)
30 g spināti
Piedevās:120 g basmati rīsi ( vai jebkurti citi graudaugi/pilngraudu makaroni/nūdeles)
10 g extra virgin eļļa
Kurkuma
Pagatavošana
1. Uzkarsē pannu ar olīveļļu (10 g) un liek tajā apcept sasmalcinātos sīpolus un ķiplokus.
2. Pievieno karija pulveri, ķimenes, kurkumu, papriku un sāli. Maisot visu cep ~ 5 minūtes.
3. Pievieno sasmalcinātus tomātus, kokosriekstu pienu, turku zirņus.|
4. Maisot uzvāra, pēc tam temparatūru samazina un karsē uz lēnas uguns 6 līdz 8 minūtes, līdz gatavībai.
5. Iemaisa spinātus. Ļauj pakarsēties tiem pannā  vēl ~ 5 minūtes.
Gatavo rīsus: apcep  tos 10 g eļļas, pamazām pievieno ~ 480 g ūdeni, samaisa, nogriež liesmu un vāra uz lēnas uguns gatavus.
Uzturvērtība visai porcijai (karrijam bez rīsiem, 1017 g netto) OB = 27,2 g, OH = 63,2 g, T = 60,5 g, kcal = 847
Uzturvērtība 1/2 porcijas (bez rīsiem) OB = 13,6 g, OH = 31,6 g, T = 30,3 g, Kcal = 424

Uzturvērtība visai porcijai ar rīsiem ( 1182 g brutto) OB = 37,4 g, OH = 156,1 g, T = 72 g, Kcal = 1364
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = OB = 12,5 g, OH = 52,1 g, T = 24 g, Kcal = 455