Mūsmājās iestājies picu laiks.
Sastāvdaļas ( 2 gab)
Mīklai ( 2 picām)
320 g milti ( 120 g pilngraudu kviešu milti + 120 g rudzu milti + 100 g a/l kviešu milti)
180 ml silts (40 C) ūdens
4 sausais raugs
50 g  extra virgin olīveļļa
1 t;ejk. cukurs
1/2 tējk. sāls
Pildījums ar lasi /garnelēm
50 g adžika
50 g cherry tomātiņi
30 g pepperoni (uzmanīgi -ass!)
60 g olīves
60 g sīpols
15 g aveņu etiķis
100 g tvaicēts lasis
80 g 10% siers (vai cits liess siers)
40 g siers Dor blue  (vai cits treknāks, labi kūstošs siers)
Atkārto  to pašu ar otru daļu mīklas un laša vietā liek garneles.
Pagatavošana
1. Gatavo picas mīklu: siltā ūdenī iemaisa raugu, sāli un cukuru. Visu rūpīgi izmaisa (~ 3-4 minūtes, līdz mīkla kļūst gluda un nelīp pie rokām). To apsedz ar dvielīti un noliek uz 30 minūtēm siltumā.
2. Pēc 30 minūtēm mīklu atkal izmīca, apsedz  un noliek vēlreiz  uz 30 minūtēm siltumā.
3. Pa to laiku sagatavo pildījumu: sagriež cherry tomātiņus, uz pusēm olīves, sarīvē sierus, sīpolu sagriež ripiņās un iemarinē avenu etiķī.
4. Mīklu sadala 2 vienādās dalās: vienu liek uz cepamā papīra, izrullē plāni, apsmērē ar adžiku un kārto uz tā pildījumu.
5. Liek cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 200 grādiem u cep ~20 minūtes.
To pašu atkārto ar otru mīklas daļu.
Uzturvērtība visai porcijai ar garnelēm ( 760 g)OB = 77,1 g, OH = 113,4 g, T = 59 g, Kcal = 1356
Uzturvērtība 1/4 no porcijas ar garnelēm OB = 19,3 g, OH = 28,4 g, T  =15 g, Kcal = 339
Uzturvērtība visai porcijai ar lasi  (760 g) OB = 77,1 g, OH = 113,4 g, T = 70,4 g, Kcal = 1468
Uzturvērtība 1/4 ar lasi OB = 19,3 g, OH = 28,4 g, T = 18 g, Kcal = 367