Nu, ko mīļie draugi, vasara nāca, nāca, bet tā arī īsti neatnāca un liekas ir atkal atsācies gardo zupu periods.
Sastāvdaļas
2 litri ūdens
500 g atkauloti vistas šķiņķīši bez ādas (RIMI/Maxima)
1 ziedkāposta galviņa ( 663 g)
1 neliels brokolis ( 266 g)
1/2 selerijas sakne ( 228 g)
1 burkāns ( 91 g)
1 paprika ( 188 g)
1 sīpols (90 g)
21 g  ķiploks
30 gr zaļumi (dille, pētersīļi, zaļie )
1/2 (85 g)no krēmsiera “Latgale ar zaļumiem ( 170 g) iepakojuma
Garšaugu sāls, pipari, asā paprika, saldā paprika
Vārdu sakot: liekam garšvielas pēc savas izvēles
Pagatavošana
1. Katlā liek vārīties vistas šķiņķīšus.
2.  Pa to laiku sagriež  rozetēs ziedkāpostus, brokoļus, sasmalcina sīpolu un ķiploku, sarīvē burkānu, selerijas sakni sagriež nelielos kubikos.
3. Gatavo vistas gaļu izņem no katla, sagriež mazākos gabaliņos un noliek pagaidām malā.
4. Vistas buljonā liek sagriezto selerijas sakni un vāra pusgatavu.
5. Pievieno ziedkāpostus,  brokoļus, sarīveto burkānu un sīpolu ar ķiplokiem.  Vāra gatavus.
6. Pievieno  sagriezto vistas gaļu, garšvielas, krēmsieru un vēlreiz visu uzvāra. Vāra minūtes 5 un noņem  no uguns.
Uzturvērtība visai porcijai ( 3974g)  OB = 83 g, OH = 82,6 g, T = 66,7gr, Kcal = 1266
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 27,7 g,  OH = 27,5g, T = 22,2 g, Kcal = 422
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 20,8 g, OH = 20,7 g, T = 16,7 g, Kcal = 317
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,3 g
OH = 2,4 g
T = 2 g
Kcal = 45