Tostmaižu sāļā kūka ar sieru un olām
Hmm…Kaut kas jauns. Nepierasts. Bet super foršs!
Sastāvdaļas
12 šķēles (240 g) 100% rudzu pilngraudu tostermaize (Latvijas mazinieks)
5 vārītas olas
100 g 10% siers
1 burkāns (90 g)
30 g dilles
25 g ķiploki (šo daudzumu regulējiet paši, man patīk daudz…)
40 g treknāks siers (man Dor blue siers )
Pagatavošana
1. Vispirms novāra olas un burkānu.
2. Sarīvē sieru, izspiež ķiplokus, sasmalcina zaļumus. Sarīvē izvārītās olas un burkānu.
3. Sajauc visas sastāvdaļas, pievieno sāli, garšvielas pēc izvēles.
4. Liek uz paplāts sešas šķēles tostermaizes uz tam liek 1/2 no sagatavotās masas.
5. Liek virsū un viegli piespieža otras sešas šķēles tostermaizes.
6. Virsū liek un izlīdzina atlikušo siera-olu masu. Pa virsu pārkaisa sarīvētu trekno sieru.
7. Liek līdz 180 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un cep ~~ 15-20 minūtes.
Uzturvērtība visai porcijai ( 897 g) OB = 150,3 g, OH = 110,4 g, T = 74,4g, Kcal = 1752
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 25,1 g, OH = 18,5 g, T = 12,4 g, Kcal = 293
Atbildēt