Deserta kūka ar persikiem un lielogu mellenēm (bez cepšanas)
Bez cepšanas,bet, nu, ļoti garda un mūsu viduklim draudzīga kūciņa.
Sastāvdaļas ( diametrs 18 cm x 2cm dziļums)
1/2 banāns (60 g)
120 g muslis Graci Latvija ar rupjmaizes kārtojuma garšu
2 lieli gatavi persiki (300 g bez kauliņa)m, vai citi augļi, ogas)
~ 150 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
150 g dabīgais jogurts (es izmantoju Actifeel Greek style)
12 g želatīns
50 g ūdens
80 g lielogu mellenes
Pagatavošana
1. Sablendē banānu ar musli.
2. Persikus sagriež mazos gabaliņos liek katliņā, pievieno ūdeni un liek uz mazas liesmas vārīt. Kad tie kļūst mīksti, sablendē. Atdzesē.
3. Sablendēto musli ar banānu liek formas apakšā un pieblietē, veidojot nelielus “bortiņus”.
4. Aplej 12 g želatīnu ar 50 g ūdens.
5. Atdzesētajam persiku biezenim pievieno jogurtu, izmaisa vai sablendē.
6. Pievieno karsta ūdens peldē (vai mikro’=viļņu krāsnī) izšķīdinātu želatīnu. Visu izmaisa un lej formā. Liek ledusskapī sastingt.
Uzturvērtība visai porcijai ( 782 g) OB = 39 g, OH = 142 g, T = 39 g, Kcal = 790
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 13 g, OH = 47,3 g, T = 13 g, Kcal = 263
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,1 g
OH = 19 g
T = 0,6 g
Kcal = 105
Atbildēt