Tortilju pica ar sieru garnelēm (vai gaļu, pannā)
Kad nav daudz laika un nepieciešama sātīga maltīte, talkā atkal nāk tortiljas.
Sastāvdaļas (pannai 28 cm diametrs)
2 tortiljas medium
3 olas
150 10% siers
100 g siers Mocarella Galbani (20%)
200 g vājpiena biezpiens
100 g garneles (vai 40 g lasis, vai 50 g kūpināta vistas gaļa, vai 20 g papildus kāds cits trekns siers)
100 g tomāti cherry
50 g dilles+lociņi
Ķiplokpipari
Sāls, pipari
Pagatavošana
1. Sakuļ olas, pievieno sāli, garšvielas un izlej uz sakarsētas, nedaudz ar eļļu iesmērētas pannas (28 cm). Bet var cept formā arī cepeškrāsnī.
2. Pa virsu olām uzliek un viegli piespiež tortilju. Cep ļoooti zemā temparatūrā. (es cepu uz “5” no max “9”).
3. Sarīvē sieru, sagriež dilles, cherry tomātus pārgiež uz pusēm.
4. Traukā liek vājpiena biezpienu, saspaida to, pievieno 80 g sarīvēto sieru, dilles, nedaudz sāli, piparus, ķiplokus- visu sajauc.
5. Kad pannā omlete apcepusies, to uzmanīgi ar platu lāpstiņu apgriež uz otru pusi.
6. Pāri pārkaisa pusi no sarīvētā siera, kas sajaukts ar biezpienu, dillēm, garšvielām, uzliek virsū un viegli piespiež otru tortilju, kurai virsū liek pārgrieztos tomātiņus, garneles, pārkaisa ar atlikušo sieru. Uzliek pannai vāku un ļauj vēl cepties, kamēr izkūst viss siers.
Uzturvērtība visai porcijai (991 g) OB =167,6 g, OH = 70 g, T = 65 g, Kcal = 1578
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 55,9 g, OH = 23,3 g, T = 21,7 g Kcal = 526
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 42 g, OH = 17,5 g, T = 16,3 g, Kcal = 395
Uzturvērtība 1/5 no porcijas OB = 33,5 g, OH = 14 g, T = 13 g, kcal = 315
Uzturvērtība 1/6 no porcijas OB = 28 g, OH = 11,6 g, T = 10,8 g, Kcal = 263
Atbildēt