Biezpiena – šokolādes sieriņi
Beidzot man ir arī veselīgie biezpiena sieriņi.
Sastāvdaļas ( 6 gab)
300 g kulinārijas biezpiens “Baltais” (vai vājpiena biezpiens pēc iespējas viendabīgāks)
30 g 10% saldais krējums (vai 50 g dabīgais jogurts)
12 g želatīns + 60 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
100 g RED melnā šokolāde bez cukura +3 g eļļa
Pagatavošana
1. Izkausē melno šokolādi pievienojot 3 g eļļas (es to daru mikroviļnu krāsnī 3 x 20 sekundēm, izņemot un kārtīgi visu masu samaisot) un izsmērē (bagātīgi) to (es to daru ar silikona konditorejas slotiņu) pa silikona formiņu malām un ieliek saldētavā uz ~ 30 minūtēm.
2. Biezpienu sablendē vai kārtīgi sajauc ar jogurtu vai saldo krējumu, pievienojot saldinātāju pēc izvēles.
3. Želatīnu aplej ar vārošu ūdeni, kurš pēc uzvārīšanas pastāvējis 10 minūtes – kārtīgi izmaisa, kamēr tas izšķīst un pievieno biezpienam (biezpiena masai noteikti jābūt istabas temperatūrā!!!)
4. Izņem no saldētavas formiņas un liek tajās sagatavoto biezpienu un pa vidu liek ogas (man avenes) un pa virsu pārklāj ar biezpienu. Ja palikusi pāri šokolāde, tad pārklāj ar atlikušo šokolādi
5. Liek atpakaļ saldētavā.
Uzturvērtība visai porcijai (562 g) OB = 53,8 g, OH = 61 g, T = 27,1 g, Kcal = 678
Uzturvērtība 1 gab. OB = 9 g, OH = 10,2 g, T = 4,5 g, Kcal = 113
Atbildēt