Šī tortīte ir viena no gardākajām, ko esmu gatavojusi.Vienkārši lieliska!
Sastāvdaļas (diametrs 25 cm)
Biskvītiem  (1610 netto svars)
12 olas
75 g kakao
315 g milti ( man bija 90 g p/g kviešu milti + 75 g griķu milti + 75 g kukurūzas milti + 75 g zemesriekstu milti)
750 g dabīgais jogurts (es izmantoju 3% dabīgo jogurtu Farm)
21 g soda
Saldinātājs pēc vēlmes
Upeņu džemam (315 g netto)
250 g upenes
15 g kukurūzas ciete
70 g ūdens
Saldinātājs pēc izvēles
Krēmam (izmantoju 1200 g)
620 g RED melnā šokolāde bez cukura
800 g kokosriekstu piens (18%)
Glazūrai
200 g piens
8 g želatīns
25 g sausais piens (Gemoss)
25 g  kakao
Saldinātajs
Vanilīns
Saldinātājs pēc izvēles
Pagatavošana
Cepam biskvītus ( svars 1198 g, nogriežot “cepurīti”)
1. Sajauc visas sausās sastāvdaļas.
2. Olām pievieno jogurtu, saldinātāju un sakuļ.
3. Sajauc abas masas, izmaisa un lej formā.
4. Liek cepeškrāsnī kas uzkarsēta līdz  170- 175 grādiem un cep ~ 45 minūtes. (cepšanas ilgums atkarīgs, cik liela  un dziļa ir jūsu forma. Ja forma mazāka, biskvīts būs biezāks, līdz ar to cepšanas laiks būs ilgāks. ) Biskvītam nogriež cepurīti un sadrupina gabaliņos.  Liek gabaliņus uz plāts un kaltē ~ 1h 100-120 grādos. Sakaltētos gabaliņus samaļ/sablendē – ar tiem aplīmēs tortes sānu malas. Bet biskvītu sagriež  3 vienādās ripās.
Gatavojam šokolādes krēmu
5. Kokosriekstu pienu lej katliņā un uzkarsē |(neuzvāra!).
6. Pievieno gabaliņos salauzītu šokolādi. Izmaisa līdz masa kļūst viendabīga. Vēl šķidro krēmu pārlej vai, nu, kādā traukā un nosedz ar pārtikas plēvi tā, lai tā skar krēma virsmu, vai uzreiz pārlej konditorejas maisiņā, atdzesē un liek ledusskapī. Tas ir obligāti, tikai tajā krēms paliks stingrs.
Liekam kopā torti
7. Uz pamatnes, uz kuras liks torti, liek pirmo biskvītu. Apkārt tam apliek konditorejas gredzenu un pa iekšpusi acetāta plāksni – savelk ar biskvītu.
8. Pa vidu biskvītam aplī liek 1/2 no upeņu džema (~150 g), apkārt izspiež šokolādes krēmu (~ 300 g) . Izlīdzina un liek virsū otru biskvītu. Atkārto tās pašas darbības.
9. Atliek malā ~ 200-250 g krēmu un ieliek to ledusskapī. Tas būs tortes sāniem.
10. Liek virsū trešo biskvītu un uzklāj krēma kārtu. Tortes formu pārklāj ar pārtika plēvi (lai neapkalst krēms). Atlikušo krēmu, ja paliek, arī liek ledusskapī.
Torti liek ledusskapī vismaz uz 5-6 h. Es atstāju uz nakti.
No rīta
Gatavo glazūru
11. Trauciņā lej 50 g pienu, kuram pievieno 8 g želatīnu un atstāj uzbriest.
12. Citā katliņā lej atlikušos 150 g piena un pievieno 25 g sauso pienu, samaisa, lai sausais piens nedaudz “izmirkst”.
13. Pievieno kakao, saldinātāju, vaniļu un maisot ar konditorejas slotiņu karsē un uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē.
14. Karstajā kakao masā iemaisa uzbriedušo želatīnu un maisa, līdz tas izšķīst un kakao glazūra paliek viendabīga. Noliek malā atdzist, bet pirms tam iesaku to izlaist caur sietiņu, lai glazūra būtu gluda bez kunkulīšiem. Un uzklāj uz glazūras trauka pārtikas plēvi tā, lai tā pieskartos siltajai masai (tā neveidosies plēvīte atdziestot). Glazūru gaida, kamēr tā atdzisīs līdz 30-32 grādiem, tad to uzlej uz tikko no ledusskapja izņemtas, aukstas tortes. Liek atpakaļ ledusskapī, lai glazūra sastingst.
15. Kad glazūra sastingusi, izņem torti, noņem konditorejas apli, acetāta plāksni.
16. Uzklāj krēmu uz tortes sāniem. Izlīdzina, kamēr malas  gludas. “Aplīmē” tortes sānus ar plata naža palīdzību ar samaltajām biskvīta drumstalām.
17. Dekorē pēc sirds patikas. Man likās ļoti eleganti bez kaut kādiem papildus dekoriem.

!!! p.s. Atlikušās sakaltētās biskvīta drumstalas un atlikušo krēmu sajaucu ar samaltiem grauzdētiem riekstiem, visu sajaucu un izveidoju konfektes- trifeles. Nekas negāja zudumā! Vai arī atlikušo krēmu izmanto smērējot kā nutellu uz maizītēm brokastīs. Jo krēms patiešām ir nereāli gards!
Uzturvērtība visai tortei ( 3200 g) OB = 240,3 g, OH = 507,4g, T = 408 g, Kcal = 6643
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,5 g
OH = 16 g
T = 12,7 g
Kcal = 208