Torte “Plūmju-šokolādes”
Svinam mīlestību!❤️
Sastāvdaļas (diametrs 18 cm)
Biskvītiem 3 gab (914 g brutto/ 800 g netto)
6 olas
375 g cukini
60 g kokosriekstu milti
60 g kakao
15 g maltas linsēklas
2 g ksantāna sveķi
12 g cepamais pulveris
60 g eritritols
Saldinātājs ( kāds no intensīvajiem/pilienveida)
Sāls, citronskābe
Plūmju džemam (400 g netto svars)
400 g plūmes
30 g ūdens
20 g kukurūzas ciete
50 g ūdens
Krēmam
650 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
150 g saldais krējums (33%)
16 g vaniļas cukurs
saldinātājs
Šokolādes glazūrai
60 gr melnā šokolāde bez cukura (RED)
~ 70 g piens
Pagatavošana
Gatavo biskvītus (es cepu katru atsevišķi, sadalot sastāvdaļas 3 daļās)
1. Traukā savieno sausās sastāvdaļas: kokosriekstu miltus, kakao, linsēklas, ksantāna sveķus, cepamo pulveri un visu kārtīgi sajauc.
2. Blenderī liek 4 olu dzeltenumus un kabaci: visu sablendē viendabīgā masā.
3. Olu baltumiem pievieno šķipsniņu citronskābi un eritritolu un saputo stingrās putās.
4. Pie olu baltumiem pievieno sablendētos kabačus un uzmanīgi, maisot uz vienu pusi un neizceļot karoti, izmaisa.
5. Divos piegājienos iemaisa sajauktās sausās sastāvdaļas un tāpat uzmanīgi iemaisa, cenšoties pārāk “nenosēdināt”olu baltumus.
6. Mīklu lej formā un liek līdz 170-175 grādiem uzkarsētā krāsnī un cep ~40-45 minūtes. Biskvītus atdzesē un pārgriež uz pusēm.
Gatavo krēmu
8. Kulinārijas biezpienam pievieno saldinātāju, vaniļas cukuru, saldo krējumu un sakuļ.
Gatavo torti
9. Liek uz pamatnes pirmo biskvītu, apliek apkārt metāla konditorejas riņķi, kuram iekšpusē liek acetāta plāksni.
10. Biskvītam pa vidu klāj 1/2 no plūmju džema un apkārt ~ 220 g krēma.
11. Liek virsū otru biskvītu, piespiež, pa vidu liek atlikušo plūmju džemu un apkārt ~220 krēma.
12. Liek virsū trešo biskvītu un ~ 220 g krēma. Atlikušo krēmu noliek ledusskapī (tas būs tortes sāniem).
13. Pārklāj formu ar pārtikas plēvi un liek uz nakti ledusskapī.
No rīta
14. No rīta ar atlikušo krēmu izlīdzina tortes sānus un virsmu.
15. Uzkarsē pienu un iemaisa sakapātu šokolādi un izmaisa, līdz masa kļūst spīdīga un viendabīga.
16. Atdzesē līd z ~ 28 grādiem un uzklāj uz tortes, kuru tikai pirms glazūras pārliešanas izņem no ledusskapja (tai jābūt aukstai!).
17. Dekorē ar ogām.
Uzturvērtība visai tortei ar augļiem (2300 g netto ) OB = 168,4 g, OH = 186,4 g, T = 129,3 g, Kcal = 2628
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,3 g
OH = 8,1 g
T = 5,6 g
Kcal = 114
Atbildēt