Tik piemēroti skaistāko svētku svinēšanai! Mūsu ģimenīte pastāv  jau 7 gadus. Un to arī svinam!
Sastāvdaļas
Marinādei
30 g rīsu etiķis
20 g cukurs (vai saldinātājs)
2 g sāls
Rīsiem
200 g rīsi
~250 g ūdens
1 nori lapa
15 g melnās sezama sēkliņas (pirku Promo Cash)
Pildījumam un krēmam
200 g svaigi  gurķi
1 liels  avokado (195 g)
1/4 no citrona
200 g k/ k lasis
80 g saulē kaltēti tomāti (elļā)
400 g krēmsiers “Philadelphia light”
200 g krēmsiers “Baltais”
40 g Kikkoman Terijaki mērce
Dekorēšanai
50 g krēmsiers Philadephia light
20 g laša smēriņš/pastēte “Ikorka”,
Lasis, zaļumi
20 g sarkanie ikri
Pagatavošana
1.Vispirms noskalo rīsus aukstā ūdenī. Vismaz 3x.
2. Noskalotos rīsus ber katliņā un pielej ūdeni~ 250 g.
3. Liek vārīties rīsus uz vidējas uguns: tiklīdz rīsi uzvārās, uguni nogriež uz pavisam, pavisam mazu un vāra/tvaicē zem vāka ~ 15-20 min (kamēr ūdens iztvaiko).
4. Kamēr vārās rīsi, sagatavo rīsu marinādi: trauciņā lej rīsu etiķi, pievieno cukuru (vai saldinātāju), sāli un maisot izšķīdina. Atdzisušo marinādi pievieno karstiem rīsiem.
5. Sagriež mazos kubiciņos gurķi, lasi, tomātiem nospiež lieko eļļu un arī smalki sagriež. Sagriež mazos kubiciņos ar zaļo avokado, bet uzreiz apslaka to ar citronu sulu, lai tie nenomelnē.
6. Vienu nori lapu saloka vairākkārt un sasmalcina ar rokām vai sagriež ar šķērēm ar rokām pievieno  rīsiem. Izmaisa.
7. Uz pannas apgrauzdē melnās sezama sēkliņas un arī pievieno rīsiem. Izmaisa.
8. Sajauc krēmsieru “Philadelphia light” ar krēmsieru “Baltais” un  Terijaki mērci.
Gatavo torti: es izmantoju konditorejas savelkamo metāla riņķi, kuru uzliku uz šķīvja uz kura pasniegšu galdā. Gar iekšmalu ieliku acetāta plāksni (lai vieglāk pēc tam noņemt “tortes malas”.
9. Tortes apakšā uz šķīvja liek rīsus un ar mitru pirkstu palīdzību izkārto tos, pieblietējot tos tortes apakšā.
10. Uz rīsiem klāj 1/2 no sagatavotā krēma.
11. Pa virsu krēmam liek sagrieztos gurķus un  pāris karotes krēma. To izlīdzina ( es izmantoju mazo tējkaroti), krēmu iesmērējot, iespiežot nedaudz rīsos.
12. Pa virsu liek sagriezto lasi un atkal pāris karotes krēma – kuru tāpat kā iepriekš izlīdzina.
13. Pa virsu liek avokado un pārsmērē plānā kārtiņā krēmu.
14. Pāri liek sagrieztos kaltētos tomātus, izlīdzina un pārsmērē ar atlikušo  krēmu. Pāri atlikušos rīsus – izlīdzina, iespiež krēmā.
15. Uzklāj pārtikas plēvi un liek vismaz uz  4 -5h ledusskapī.
16. Izņem un dekorē pēc sirds patikas. Es izspiedu rozītes gar malām sajaucot Philadelphia light krēmsieru un laša”smēriņu”, kuru nopirku RIMI.
Uzturvērtība visai porcijai (1900 g) OB = 108,4 g, OH = 238,2 g, T = 197 g, Kcal = 3148
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,7 g
OH = 12,5 g
T = 10,3 g
Kcal = 166