Tarte ar avenēm un vārīto piena krēmu (ne veselīgā)
Šoreiz kaut kas ne pārāk neveselīgs. Nu, ja tauta citreiz prasa, tad ok, daram to! Un bija interesanti pagatavot un aprēķināt, cik tad īsti kcal sanāk tādā gardumiņā. Un, jā, es pat teikšu, ka nav tik traki. Nav pat 300 kcal uz 100 gr.
Sastāvdaļas
Mīklai
250 g milti
70 g pūdercukurs
120 g sviests
Sāls šķipsniņa
1 ola
1-2 ēd.k auksts ūdens
Pildījumam
70 g melnā šokolāde
30 g piens
Vārītajam krēmam
2 olas
600 g piens
70 g milti ( vai kukurūzas ciete)
16 g vaniļas cukurs
100 g cukurs
100 g sviests
Pagatavošana
Gatavo mīklu tartes apakšai
1. Sajauc mīklai visas sastāvdaļas, izņemot olu. Ar rokām “burza” mīklu, kamēr tā kļūst par “drupačainu” masu.
2. Pievieno olu un samīca mīklu. Mīklu liek tartes formā, izlīdzina, sadursta ar dakšiņu un ieliek ledusskapī.
Gatavo krēmu
3. Katliņā ar biezu dibenu iesit 2 olas, pievieno pienu, cukuru, vaniļu, kukurūzas cieti (vai miltus) un maisot karsē, kad uzsit pirmo burbuli, maisot vēl pavāra 1 minūti.
4. Noņem un pievieno gabaliņos sagrieztu sviestu. Visu maisa, līdz sviests izkūst. Noliek krēmu pilnībā atdzist.
5. Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem. No ledusskapja izņem tartes formu uzliek tai saburzītu cepamo papīru uz kura uzber pupiņas, zirņus, rīsus, vai jebko, kas piespiedīs tartes mīklas dibenu.
6. Tarti liek uz 15 minūtēm cepeškrāsnī. Pēc tam izņem tarti no cepeškrāsns, noņem “smagumus” un ieliek vēl uz ~ 5 minūtēm. Izņem un atdzesē.
Gatavo šokolādes kārtu
7. Trauciņā lej pienu un pievieno sakapātu šokolādi un izkausē ( es uz 30 sekundēm ieliku mikroviļņu krāsnī). Nedaudz atdzesē.
Gatavo tarti
8. Atdzisušās tartes pamatnē ieklāj šokolādes krēmu un ieliek ledusskapī uz ~ 10 minūtēm, lai tā sastingst.
9. Izņem un pa virsu liek atdzisušo vārīto piena krēmu. Pa virsu kārto nedaudz iespiežot krēmā avenes.
Uzturvērtība visai porcijai (1724 g) OB = 71,2 g, OH = 454,8 g., T = 220 g, Kcal = 4152
Uzturvērtība 100 g
OB = 4,6 g
OH = 28,1 g
T = 14,4 g
Kcal = 268
Atbildēt