Iepriekšējā dienā pagatavoju tarti, kuras sastāvā bija gan sviests, gan cukurs. Un ļoti sagribējās pagatavot tādu pašu tikai veselīgākā variantā. Un izdevās!
Sastāvdaļas (22 cm formai)
Pamatnei
1 ola
180 gr vājpiena biezpiens
90 gr milti ( kukurūzas, rīsu, griķu vai pilngraudu kviešu milti, var miksēt)
50 g sviests
Sāls šķipsniņa, saldinātājs, vaniļa, 1/2 tējk.cepamais pulveris
Krēmam
500  g piens
3 olu dzeltenumi (60 g)
50 kukurūzas ciete
1 ēd.k citronu sula
Saldinātājs
250 g svaigais siers Ricotta Lago Maggiore (6%, pērku Maximās)
125 g avenes
80 g lielogu mellenes
50g melnā šokolāde RED bez cukura (-30%)
30 g piens
Pagatavošana
Gatavo mīklu tartes pamatnei
1.Traukā liek olu, izkausētu sviestu, saldinātāju un biezpienu – visu sablendē viendabīgā masā.
2. Miltiem pievieno cepamo pulveri, izmaisa  un pievieno olu-biezpiena masai. Samīca mīklu un liek  uz ~ 30 minūtēm ledusskapī.Pa to laiku:
 Gatavo krēmu
3. Sajauc pienu ar olām, kukurūzas cieti, saldinātāju un vanilīnu: visu kuļ un karsē, kamēr masa sabiezē un uzmet burbuli. Noliek atdzist.
4. Atdzisušajam krēmam pievieno svaigo sieru Ricotta un saputo.
5. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādiem. Izņem mīklu no ledusskapja un liek to tartes formā, kuru sadursta ar dakšiņu, tai virsū liek saburzītu cepamo papīru, uz kura uzber kaut ko smagu (es izmantoju turku zirņus)  un liek formu cepeškrāsnī  un cep ~ 20 minūtes. Pēc tam noņem zirņus un ieliek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl ~ 10 minūtes.(skatieties pēc savas plīts).
6.Tarti izņem un atdzesē. Izņem no formas.
Gatavo šokolādes krēmu: izkausē 50 g melno bezcukura šokolādi RED ar pienu (es to daru mikroviļņu krāsnī ieliekot uz 20 sekundēm). Nedaudz atdzesē un ieklāj to tartes apakšā.
7. Pa virsu klāj ar Ricottu saputoto vārīto krēmu. Pa virsu kārto ogas.
Uzturvērtība visai porcijai (1350 g netto) OB = 98 g, OH = 211,2 g, T = 110 g, Kcal = 2290
Uzturvērtība 100 g
OB = 7,2 g
OH = 16 g
T = 8,1g
Kcal = 168