Torte “Napoleons ar brūklenēm”
Svinam rudens sākumu! Izaicinājumi turpinās!
Man tas atkal izdevās!
Napoleons ar brūklenēm!
Sastāvdaļas (diametrs 18 cm)
Biskvītiem 7 gab (640 g brutto/ 550 g netto)
1 maza ola
150 g sviests (82%)
150 g krējums
5 g cepamais pulveris
~ 300 g milti (200 g pilngraudu kviešu milti, 50 g kukurūzas milti, 50 g pilngraudu auzu milti)
Sāls šķipsniņa
Bet var izmantot arī gatavu kārtaino mīklu bez cukura.
Brūkleņu džemam
500 g brūklenes
50 g ūdens
30g kukurūzas ciete
Krēmam
1000 g kulinārijas biezpiens “Baltais”
200 g saldais krējums (35%)
Saldinātājs ar vaniļas garšu
Pagatavošana
1. Kamēr gatavos džemu, ieliek saldētavā sviestu. Tad gatavo brūkleņu džemu. Liek ogas katliņā, pievieno saldinātāju un karsē. Ogas savāra un sablendē.
2. Kukurūzas cietei pievieno ūdeni, izmaisa un pievieno ogām. Ogas maisa un karsē, līdz masa sabiezē. Izlej lēzenā traukā un atdzesē. Pēc tam ieliek ledusskapī.
Gatavo biskvītus
3. Traukā savieno sausās sastāvdaļas, pievieno nedaudz sāli. Pievieno olu un sarīvē uz rīves auksto sviestu – to ik pa laikam apviļājot miltos.
4. Samīca ātri mīklu (tā var nedaudz lipt pie rokām, bet rokas var samitrināt ar ūdeni), saveļ bumbu un liek saldētavā uz 1 h.
5. Mīklu sadala 7 (vai attiecīgi, cik liela forma būs jums 6, vai 5 vienādās daļās). Izrullē plāni (2 mm) un izgriež riņķi ar kādu apaļu priekšmetu. Es rullēju tieši uz cepamā papīra, kuru pēc tam liku uz plāts. Liek līdz 180 grādiem sakarsētā krāsnī un cep gatavus (~ 10-15 minūtes). Man sanāca 7 biskvīti pa 18 cm. Kamēr cepas viens biskvīts, es izrullēju uz papīra jau nākamo biskvītu un ieliku ledusskapī, kamēr cepas iepriekšējais. Arī neizcepto mīklu tur ledusskapī.
Gatavo krēmu
6. Kulinārijas biezpienam pievieno saldinātāju, vaniļas cukuru, saldo krējumu un sakuļ. ~ 200-250 g krēma noliek sānu malu izlīdzināšanai un dekorēšanai.
Gatavo torti
7. Liek uz pamatnes pirmo biskvītu, apliek apkārt metāla konditorejas riņķi, kuram iekšpusē liek acetāta plāksni.
8. Biskvītam pa vidu, atstājot spraugas pa spirāli klāj balto krēmu (~ 280 g). Spraugas pēc tam piepilda brūkleņu džemu (~ 83 g). Izlīdzina virsmu un liek virsū, viegli piespiežot otru biskvītu.
11. Atkārto iepriekšējās darbības, kamēr visi biskvīti ielikti formā. Uz pēdējā biskvīta klāj tikai balto krēmu un izlīdzina. Formu pārklāj ar pārtikas plēvi. Liek uz nakti ledusskapī.
Atlikušo krēmu noliek ledusskapī (tas būs tortes sāniem, ja būs nepieciešams un dekoriem).
No rīta
14. No rīta ar atlikušo krēmu izlīdzina tortes sānus un virsmu.Dekorē pēc savas patikas, man mazas rozītes un svaigas brūklenes.
Uzturvērtība visai tortei ar augļiem (2150 g netto ) OB = 178,5 g, OH = 303 g, T = 225 g, Kcal = 4074
Uzturvērtība 100 g
OB = 8,3 g
OH =14 g
T = 10,4 g
Kcal = 190
Atbildēt