Brīvdienas bija lieliskas! saulaina sun gardas! Tad beidzot mums ir arī suši.
Sastāvdaļas (48 gab.)
500 g suši rīsi
600 g ūdens
8 nori lapas
50 g rīsu etiķis
1 tējkarote sāls
Saldinātājs
Pildījums
70 g mazsālīta forele (pašas jau iepriekš sālīta, tikai ar sāli un citronpipariem)
120 g gurķis
50 g korejiešu burkāni
86 g krēmsiers Latgale
70 g  avokado-spinātu krēmsiers (pašas gatavots)
Pagatavošana
1. Vispirms noskalo rīsus aukstā ūdenī un liek vārīties. Kad rīsi uzvārījušies, nogriež uguni un pašu mazāko liesmiņu un nemaisot tos vāra ~ 15 minūtes.
2. Kamēr rīsi vārā, sagatavo “shari-zu”: sajauc rīsu etiķi ar sāli un saldinātāju. Visu izmaisa, lai izkūst sāls.
3. Kad rīsi gatavo, tos atdzesē un vēl siltiem pievieno rīsu etiķi, visu izmaisa un uzklāj traukam dvieli un noliek malā. Gatavo pildījumu, lai tas ir pie rokas.
4. Nori lapu liek ar spīdīgo pusi uz leju un klāj virsū rīsus, atstājot brīvus no malas 2 cm.
5. Liek maliņā pildījumu un ar bambusa paklājiņa palīdzību sarullē. Katru rullīti sagriež 6 gabaliņos.
Uzturvērtība visai porcijai ( 1511 g) OB = 79 g, OH = 407,6 g, T = 28,5 g, Kcal = 2218
Uzturvērtība 1 gab OB = 1,6 g, OH = 8,5 g, T = 0,6 g, Kcal = 46
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,2 g
OH = 27 g
T = 1,8 g
Kcal = 147