Vistas šķiņķīši tomātu-paprikas mērcē ar basmati rīsiem
Nedēļa galā. Gribas kaut ko garšīgu un sātīgu.
Sastāvdaļas
400 g vistas šķiņķīši bez kaula un ādas
15 g adžika Pūres
1 burkāns (130 g)
2 paprikas (307 g)
1 liels sīpols (165 g)
50 g zaļumi (pētersīļi, dilles)
400 ml smalcināti tomāti savā sulā
15 g eļļa
100 g basmati rīsi
500 g ūdens
Sāls
Garšvielas: koriandrs, hmeli-suneli, pipari
Pagatavošana
1. Sagriež ripiņās burkānus, šaurās strēmelītēs papriku, sīpolu un ķiploku Sasmalcina zaļumus.
2. Sagriež vistas šķiņķīšus un liek apcepties katlā vai dziļā pannā ar sīpoliem un ķiplokiem. Pēc laiciņa pievieno burkānus.
3. Kamēr cepas gaļas, lej lielā katlā ūdeni un uzvāra ūdeni. Ieber rīsus un vāra gandrīz gatavus (~ 30 minūtes)
4. Vistas šķiņķīšiem pēc laika pievieno sagriezto papriku, un tomātus savā sulā. Visu sautē ik pa laikam apmaisot.
5. Pievieno gaļai pusgatavos rīsus un sautē gatavu.
6. Beigās pievieno zaļumus.
Uzturvērtība visai porcijai (2082 g brutto / 1600 g netto ) OB = 90, 4 g, OH = 147 g, T = 53,3 g , Kcal =1451
Uzturvērtība 1/2 no porcijas OB = 45,2 g, OH = 73,5 g, T = 26,7 g, Kcal = 726
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 30,1 g, OH = 49 g, T =17,8 g, Kcal = 484
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 22,6 g, OH = 36,8 g. T = 13,3 g, kcal = 363
Uzturvērtība 100 g
OB = 6 g
OH = 9,1 g
T = 4 g
Kcal = 90
Atbildēt