Ziedkāpostu biezenis
Viegla, bet ļoti, ļoti garda un sātīga maltīte.
Sastāvdaļas biezenim
1 ziedkāposts ( 1047 g)
1 paciņas sīklapu spināti (70 g)
4 ķiploka daiviņas (10 g)
150 g piens (2%)
Sāls
Pagatavošana
1. Uzvāra ūdeni, pievieno sāli un liek tajā rozetēs sadalītu ziedkāpostu. Vāra gatavu.
2. Pievieno spinātus un ļauj kādu minūti pavārīties. Nolej visu lieko ūdeni.
3. Pievieno pienu un sablendē. Uzvāra vēlreiz biezeni.
Pasniedzu kā piedevu ar mencu dārzeņos (ceptu cepeškrāsnī).
Uzturvērtība visai porcijai ( 1277 g brutto/ 1300 g netto) OB = 34 g, OH = 58 g, T = 6,1 g, Kcal = 413
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 11,3 g, OH = 19,3 g, T = 2,03 g, Kcal = 138
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 8,5 g, OH = 14,5 g, T = 1,5 g, Kcal = 103
Uzturvērtība 100 g
OB = 2,6 g
OH = 4,4 g
T = 0,5 g
Kcal = 32
Sastāvdaļas mencai ar dārzeņiem un sieru
1000 g mencas fileja
100 g burkāns
100 g paprika
15 g ķiploki
80 g siers 10%
Garšaugu sāls (es izmantoju Adigejas sāli)
Pagatavošana
1. Mencas fileju pārkaisa ar sāli un liek cepeškrāsnī.
2. Pa to laiku sarīvē izspiež ķiploku, burkānu un sagriež papriku. Liek uz pannas un sacep/izsautē. Atdzesē.
3. Sarīvē sieru un sajauc ar atdzisušajiem dārzeņiem.
4. Kad menca gatava, tai pa virsu liek ar sieru sajauktos dārzeņus un liek uz ~ 5 minūtēm vēlreiz cepeškrāsnī.
Uzturvērtība visai porcijai (1295 g brutto/ 1200 g netto ) OB = 206,6 g, OH = 13,3 g, T = 14,1 g, Kcal = 1011
Uzturvērtība 1/3 no porcijas OB = 69 g, OH = 4,43 g, T = 4,7 g, Kcal = 337
Uzturvērtība 1/4 no porcijas OB = 52 g, OH = 3,3 g, T = 3,5 g, Kcal = 253
Uzturvērtība 100 g
OB = 17,2 g
OH = 1,1 g
T = 1,2 g
Kcal = 84,2
Atbildēt