Putras tiešām ir  ļoti, ļoti garšīgas! Tas var būt pielāgotas jebkurām garšas kārpiņām! Un papildinot tās ar ķirbi, gan saldajā, gan sāļajā variantā,  tas viennozīmīgi ir ieguvums, jo šī lielā “oga” ir nenovērtējami vērtīga!
Sastāvdaļas
60 g rīsi (šoreiz atkāpes – izmantoju apaļgraudu rīsus)
~400-420 g ūdens
300 g ķirbis (atcerieties, izvēloties ķirbi: riekstu ķirbim ir 2x vairāk kcal kā pārējiem. Sīkums, bet tomēr
60 g avenes (vai citas ogas, auglis, ja nav pieejamas)
15 g karamelizēti valrieksti ( es vienmēr pie rokas turu šādu piedevu savām rīta putrām, vai desertiem: pannā apcep 60 g valriekstus  ar 30 g kļavu lapu sīrupu)
Saldinātājs, vaniļa
Pagatavošana
1. Nomazgā rīsus un liek katliņā, kurā ielieti 420 g ūdens, sāls šķipsniņa un uzvāra. Pievieno gabaliņos sagrieztu ķirbi, saldinātāju, vaniļu un ik pa laikam apmaisot vāra tos gatavus.
2. Liek šķīvī un pārliek pāri avenes un riekstus. Un izbauda gardum gardas brokastis!
Uzturvērtība visai porcijai ( 820 g) OB = 10 g, OH =74  g, T = 7,4 g, Kcal =403