Auzu pārslu – ķirbju mīkstie cepumi (bez olām un saldinātājiem)
Turpinam izmantot ķirbi gardiem un veselīgiem ēdieniem un arī našķiem.
Sastāvdaļas ( 8 gab)
150 g pilngraudu auzu pārslas
200 g ķirbis
Banāns (130 g)
40 g žāvētas dzērvenes/rozīnes
Kanēlis
Pagatavošana
1. No ķirbja pagatavo biezeni (vai, nu, izsautē nelielā ūdens daudzumā katliņā, un ūdeni pēc tam nolej, vai kā daru es: sagriežu mazos gabaliņos un ielieku uz ~ 5-6 minūtēm mikroviļņu krāsnī). Ķirbi sablendē, atdzesē.
2. Auzu pārslas (es tās pirms tam nedaudz sablendēju mazliet smalkāk) sajauc ar saspaidītu banānu, ķirbju biezeni un dzērvenēm. Samīca visu.
3. Lai cepumiņi būtu vienādi glīti, es izmantoju mazus metāla riņķīšus, kas paredzēti mazajām tartītēm, 5 cm diametrā, bet var vienkārši ar karoti un dakšiņu likt masu uz cepamās paplāts, kas izklāta ar cepamo papīru, vai uz silikona paklājiņa un veidot apaļus cepumus.
4.Liek cepeškrāsnī un cep ~ 20-25 minūtes 175 grādos.
Uzturvērtība visai porcijai ( 520 g) OB = 26,8 g, OH = 147,7 g, T = 11,2 g, cal = 831
Uzturvērtība 1 cepumam (bez baltās šokolādes dekora)
OB = 3,4 g
OH =18,5 g
T = 1,4 g
Kcal = 104
Atbildēt