Medus torte ar upenēm un sāļo karameli (bez glutēna un laktozes)



Mīkla – biskvītiem (no mīklas daudzuma sanāk 5 apļi)
2 olas
70 g medus
140 g cukurs
140 g cukurs
90 g bezlaktozes sviests
1-2 šķipsniņa smalkā sāls
1 tējk. soda (3 g)
Upeņu džems ( izmantots ~ 180 g netto)
300 g upenes (saldētas)
100 g ūdens
Saldinātājs
10 g kukurūzas ciete
180 g sāļā karamele (izmantoju bezlaktozes pienu un sviestu)
Krēmam (izmantots 800 g)
275 g bezlaktozes vājpiena biezpiens
250 g bezlaktozes saldais krējums Oddly Good (26%)
200 g bezlaktozes krēmsiers ARLA
50 g cukurs +saldinātājs pēc nepieciešamības
16 g vaniļas cukurs
Upeņu džems ( izmantots ~ 180 g netto)
300 g upenes (saldētas)
100 g ūdens
Saldinātājs
10 g kukurūzas ciete
180 g sāļā karamele (izmantoju bezlaktozes pienu un sviestu)
Krēmam (izmantots 800 g)
275 g bezlaktozes vājpiena biezpiens
250 g bezlaktozes saldais krējums Oddly Good (26%)
200 g bezlaktozes krēmsiers ARLA
50 g cukurs +saldinātājs pēc nepieciešamības
16 g vaniļas cukurs
Dekoram ogas, melnā šokolāde
Ar visu cepampapīru pārceļ pannā, cep vienu pēc otra apmēram 8-10 minūtes 180 grādos. visu atlikušo mīklu tāpat izrullē uz izklāta cepampapīra un izgriež.
Gatavo džemu
7. Savāra upenes ar saldinātāju, pievieno kukurūzas cieti, kas atšķaidīta ar ūdeni un vēlreiz uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
8. Saputo vājpiena biezpienu ar saldo augu krējumu, bezlaktozes krēmsieru un mīkstu sviestu, saldinātāju un vaniļu. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un noliek līdz tortes likšanai kopā.
Gatavo torti
9.Uz pamatnes liek pirmo biskvītu ar konditorejas uzgaļa palīdzību spiež gar biskvīta malām un ar nelielām atstarpēm arī pa vidu krēma “bumbiņas”.
10. Tukšajās vietās starp balto krēmu pilda atdzisušo upeņu džemu.
11. Liek virsū nākamo biskvītu, izspiež apkārt un pa vidu baltā krēma bumbiņas. Tukšajās vietās piepilda ar sāļo karameli.
12. Nākošajam biskvītam starp balto krēmu atkal pilda upeņu džemu un nākošajam biskvītam atkal sāļo karameli.
7. Savāra upenes ar saldinātāju, pievieno kukurūzas cieti, kas atšķaidīta ar ūdeni un vēlreiz uzvāra, līdz masa nedaudz sabiezē. Noliek atdzist.
Gatavo krēmu
8. Saputo vājpiena biezpienu ar saldo augu krējumu, bezlaktozes krēmsieru un mīkstu sviestu, saldinātāju un vaniļu. Krēmu pilda konditorejas maisiņā un noliek līdz tortes likšanai kopā.
Gatavo torti
9.Uz pamatnes liek pirmo biskvītu ar konditorejas uzgaļa palīdzību spiež gar biskvīta malām un ar nelielām atstarpēm arī pa vidu krēma “bumbiņas”.
10. Tukšajās vietās starp balto krēmu pilda atdzisušo upeņu džemu.
11. Liek virsū nākamo biskvītu, izspiež apkārt un pa vidu baltā krēma bumbiņas. Tukšajās vietās piepilda ar sāļo karameli.
12. Nākošajam biskvītam starp balto krēmu atkal pilda upeņu džemu un nākošajam biskvītam atkal sāļo karameli.
13. Uz pēdējā biskvīta izspiež tikai krēma “bumbiņas”.
12.Dekorē pēc pašu izvēles. Man ogas un melnā šokolāde.
Uzturvērtība visai porcijai (bez ogām 1700 g) OB = 91,4 g, OH = 760 g, T = 260,1 g, Kcal = 5720
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,3 g
OH = 45 g
T = 15,3 g
Kcal = 337
12.Dekorē pēc pašu izvēles. Man ogas un melnā šokolāde.
Uzturvērtība visai porcijai (bez ogām 1700 g) OB = 91,4 g, OH = 760 g, T = 260,1 g, Kcal = 5720
Uzturvērtība 100 g
OB = 5,3 g
OH = 45 g
T = 15,3 g
Kcal = 337
Atbildēt